45 de violente si furturi in scolile judetului

45 de violente si furturi in scolile judetului

0 583

Cele mai multe infractiuni savarsite de elevi au loc chiar in unitatile de invatamant. In anul scolar 2014-2015 au fost sesizate 53 infractiuni comise in zona scolilor din judet, din care 45 s-au petrecut chiar in incinta unitatilor scolare

Cele mai multe infractiuni savarsite de elevi au loc chiar in unitatile de invatamant.
n anul scolar 2014-2015 au fost sesizate 53 infractiuni comise in zona scolilor din judet, din care 45 s-au petrecut chiar in incinta unitatilor scolare. Desi numarul acestor fapte a scazut fata de anul scolar precedent cu 10 %, politistii, jandarmii si inspectorii scolari vor facein continuare controale si campanii pentru asigurarea ordinii in randul elevilor.
Din cele 53 de fapte de natura penala inregistrate in zona scolilor si liceelor, cele mai multe sunt infractiuni de lovire sau alte violente si furturi.
Inspectoratul Scolar Judetean Brasov a implementat in peste 30 de unitati scolare aproape 70 de proiecte, care au vizat reducerea absenteismului si abandonului scolar, scaderea numarului de acte de violenta si cresterea gradului de siguranta in si in afara scolii. violente scoala1
Unul din ele este „Autostrada catre scoala”, in care au fost implicate 15 unitati de invatamant din judet cu un procent mare de absenteism.
Si Directia de Sanatate Publica a efectuat controale sistematice si campanii preventive cu referire la bolile cu transmitere sexuala, obezitate, consum de droguri si alcool.
Aprovizionarea cu apa potabila curenta in toate scolile si personalul incadrat in specialitate din cabinetele medicale reprezinta cele mai mari probleme identificate in judet.
Pe viitor se doreste cresterea numarului de unitati scolare asigurate cu paza proprie si sisteme de supraveghere video.
O alta propunere este ca politistii locali si jandarmii sa fie prezenti in apropierea unitatilor scolare la inceperea orelor si la terminarea acestora.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.