2 raniti grav pe ATI, alti 3 arsi pe mana chirurgilor plasticieni

2 raniti grav pe ATI, alti 3 arsi pe mana chirurgilor plasticieni

0 2503

Cei doi raniti grav – un barbat si o femeie - in explozia de la fabrica de paine sunt internati pe sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean. Ceilalti trei – toti barbati - au arsuri doar pe 10 % din suprafata corpului si se afla in ingrijirea chirurgilor plasticieni

Cei doi raniti grav – un barbat si o femeie – in explozia de la fabrica de paine sunt internati pe sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean. Ceilalti trei – toti barbati – au arsuri doar pe 10 % din suprafata corpului si se afla in ingrijirea chirurgilor plasticieni. Mobilizarea personalului de la spital a inceput joi seara, imediat dupa aducerea pacientilor de la locul exploziei.
Pacientul in varsta de 31 de ani adus in stare grava dupa ce a fost prins intre daramaturi a decedat in faza de preanestezie inainte de a fi operat, a confirmat dr. Camelia Ionescu – medic primar, sef Sectie ATI Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov.pacient ars1
Grav afectati, pe sectia de Terapie Intensiva, au ajuns o pacienta in varsta de 51 de ani si un barbat de 46 de ani, cu arsuri de gradele 2 si 3 pe o suprafata de 30 % din corp. Pacientii prezentau arsuri de cale aeriana superioara, tratate primar de catre o echipa de medici chirurgi plasticieni. In acest moment sunt stabilit din punct de vedere hemodinamic iar viata lor nu este pusa in pericol.
Totusi, pentru acesti pacienti urmatoarele ore, zile si chiar saptamini sunt critice din cauza complicatiilor care pot aparea in functionarea organelor interne. Ceilalti 3 pacienti cu arsuri pe 10% din corp sunt in afara oricarui pericol si nu au avut probleme respiratorii. Au ramas, totusi, internati pe sectia de Chirurgie Plastica pentru pansarea si tratarea ranilor arse.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.