100 de brasoveni au descoperit natura judetului

100 de brasoveni au descoperit natura judetului

0 1577

Proiectul „Descopera Natura din judetul Brasov” a ajuns la final. Fundatia pentru Arii Protejate Propark a organizat cinci excursii ghidate unde au fost implicate 100 de persoane, in incercarea de a promova mai multe zone aflate sub protectie, nestiute de multi brasoveni.

Proiectul „Descopera Natura din judetul Brasov” a ajuns la final. Fundatia pentru Arii Protejate Propark a organizat cinci excursii ghidate unde au fost implicate 100 de persoane, in incercarea de a promova mai multe zone aflate sub protectie, nestiute de multi brasoveni. Impresiile au fost pe masura privelistilor pe care curiosii au avut ocazia sa le vada. Desi programul se incheie, intalnirile cu si excursiile vor continua.
Scopul proiectului a fost acela de a face cunoscute ariile naturale protejate din judet.
Au fost instruiti 197 de elevi pe teme legate de protectia naturii, si alte 90 de persoane au participat la intalnirile publice sustinute in Saptamana Ariilor Protejate, la inceputul lunii iunie. Au fost organizate concursuri, expozitii de fotografii si excursii ghidate la care au participat peste 100 de persoane. S-a constituit si o retea a administratorilor si a custozilor acestor zone protejate, care au urmat cursuri de instruire pe tema comunicarii.
„Prin acest proiect am reusit sa le aratam si alte zone mai putin cunoscute, precum Cheile Dopca, sau Racos sau Stejarul din Mercheasa, Delta din Carpati, Bucegiul pe un traseu tematic din Moeciu pana in Poiana Barsanului si retur” spune Roxana Iordachescu, manager de proiect Propark.MOECIU VEDERE
Pe lista urmeaza Piatra Craiului- la Cerdacul Stanciului- Muntii Leaota si Muntii Bodoc-Baraolt. Excursia la Cheile Dopca a fost organizata de Fundatia Propark impreuna cu Asociatia „Brasovul Pedaleaza”. 35 de biciclisti s-au perindat in zona protejata si au primit informatii de la custodele ariei despre geologia zonei, flora si fauna.
Din luna octombrie va exista si o platforma online – denumita „Romania Salbatica”– unde vor putea fi gasite prezentarile celor 32 de arii protejate din judet. Suprafata totala a acestora depaseste 28.000 de hectare si reprezinta 7 % din intinderea judetului.
Desi proiectul „Descopera natura din judetul Brasov” se afla la final, vor avea loc si alte intalniri publice si excursii, care sa asigure continuitatea promovarii ariilor protejate in randul locuitorilor si turistilor. La punctul de informare turistica din Piata Sfatului va putea fi gasit zilnic un ghid care va oferi celor interesati informatii si materiale suplimentare despre zonele protejate.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.