10.000 de lei amenda de la OPC pentru Tetkron

10.000 de lei amenda de la OPC pentru Tetkron

0 596

Protectia Consumatorului a amendat Tetkron pentru ca nu permite debransarea abonatilor pe care i-a lasat fara apa calda. Brasovenii privati de utilitati au reclamat la OPC faptul ca Tetkron nu a respectat mai multe clauze din contract si ca le-a perceput taxe celor care doreau sa debranseze de la sistemul centralizat

Protectia Consumatorului a amendat Tetkron pentru ca nu permite debransarea abonatilor pe care i-a lasat fara apa calda. Brasovenii privati de utilitati au reclamat la OPC faptul ca Tetkron nu a respectat mai multe clauze din contract si ca le-a perceput taxe celor care doreau sa debranseze de la sistemul centralizat. Dupa ce a analizat sesizarile depuse de cetateni, inspectorii OPC au sanctionat societatea cu amenda de 10.000 de lei pentru abateri si i-au interzis sa mai perceapa vreo taxa pentru debransare.
Potrivit lui Sorin Susanu, comisar sef CRPC Brasov, in momentul de fata, in conformitate cu legea este permisa aceasta debransare iar clauze de alt gen pot fi interpretate ca abuzive daca exista in contractul dintre beneficiar si consumator.
Consumatorii lasati fara apa calda spun ca au ajuns bataia de joc a Tetkron si s-au saturat ca de atata timp sa incalzeasca apa pe aragaz ca sa se spele.
Edilii vor propune consilierilor locali in sedinta de plen de joi aprobarea unui plan de constituire a unei societati de termoficare, aflata in subordinea Consiliului Local, care sa preia patrimoniul Tetkron si care sa reia cat mai repede posibil furnizarea apei calde cate cele 10.000 de apartamente vitregite de Tetkron.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.