Simona Halep a câştigat derbyul româncelor la Wimbledon : 6-3, 4-6, 6-2,...

Simona Halep a câştigat derbyul româncelor la Wimbledon : 6-3, 4-6, 6-2, cu Mihaela Buzărnescu

0 161

Simona Halep s-a calificat în turul al treilea al turneului de tenis de la Wimbledon. Halep a dispus de Mihaela Buzărnescu, după o partidă destul de disputată, în care Buzarnescu a luptat cu tenacitate. In setul al doilea, câştigat de Mihaela Buzarnescu, Halep a condus cu 2-0, dar ,,Miki” a câştigat patru game-uri consecutive, ajungând să conducă, 4-2!. Şi în setul decisiv, Halep a

avut 3-0, dar Buzărnescu a revenit şi a menţinut suspansul, scorul ajungând la 3-2. Halep a încheiat însă decisă partida, nemailăsând nicio speranţă adversarei.  Meciul s-a incheiat după trei seturi, cu 6-3, 4-6, 6-2, pentru Simona Halep.

Viitoarea adversară a Simonei Halep este Victoria Azarenka, fost lider mondial. Jucătoarea din Belarus a trecut clar de Ajla Tomljanovic, cu 6-2, 6-0, după un meci care a durat 62 de minute. Azarenka (nr. 40 WTA) joacă pentru a 13-a oară pe tabloul principal la Wimbledon, cele mai bune performanţe fiind calificarea în două semifinale, în 2011 şi 2012.

Simona Halep şi Azarenka sunt adversare deja de tradiţie în WTA, scorul meciurilor directe fiind 2-2. Interesant, ultima întâlnire a avut loc chiar la All England Cup în 2017, iar românca s-a impus cu 7-6, 6-2. Azarenka este un fost lider mondial, fiind pe locul 11 într-un clasament all-time la nr de săptămâni în care staţionat în fruntea WTA – 51 de săptămâni.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.