Scandalul dintre revolutionari l-a scos din barlog pe infractorul Lazar Maior

Scandalul dintre revolutionari l-a scos din barlog pe infractorul Lazar Maior

0 928

ALRUE 89 Brasov este fidela telului anuntat recent de presedintele revolutionarilor brasoveni, Vasile Mardare, de a scoate cat mai multi luptatori cu rol determinant la Revoilutie. Dupa celebra 1ista 107 redactata in 2006, intesata de impostori, a aparut recent lista 86, un alt pomelnic mai scurt de pretinsi luptatori din Decembrie

ALRUE 89 Brasov este fidela telului anuntat recent de presedintele revolutionarilor brasoveni, Vasile Mardare, de a scoate cat mai multi luptatori cu rol determinant la Revoilutie. Dupa celebra 1ista 107 redactata in 2006, intesata de impostori, a aparut recent lista 86, un alt pomelnic mai scurt de pretinsi luptatori din Decembrie. Lista este deschisa de numele amantei lui Dorin Lazar Maior, puscariabilul care se sustrage executarii unei pedepse de 7 ani de inchisoare.
Miza luptei pentru privilegii si functii este atat de mare incat Maior a dat primul semn de viata de un an de cand se ascunde si este urmarit general.
Lista 86 este probabil prima lista de brasoveni revolutionari cu acte in regula, care au beneficiat de toate avantajele oferite de lege – venituri in bani, terenuri, scutiri de impozite si taxe, calatorii gratuite, tratamente in statiuni si multe altele. Doar ca, asa cum este cazul listei 107 din 2006, este la fel de plina de profitori, strecurati printre revolutionari autentici.
Potrivit lui Gigi Neghina, prim vicepresedintele Asociatiei „ 21 Decembrie 89”, cei cativa luptatori veritabili au fost introdusi doar ca sa dea valoare listei si sa autentifice si trecuturile dubioase ale impostorilor.dorin lazar maior1
Cei care au semnat pentru autenticitatea listei sunt cinci angajati ai fostului Consiliu Popular Judetean Brasov. Florica Iosif, fosta telefonista, Gheorghe Ticusan, fost adjunct al sefului de sectie al administratiei publice locale, Rada Lukacs, fosta steno-dactilografa, Gheorghe Radulescu, fost director si Vasile Costea, fost contabil sef. Cei cinci de mai sus, privilegiati in perioada comunista s-au trecut si ei pe lista de revolutionari si au beneficiat de toate avantajele oferite de aceasta calitate, sustin membrii Asociatiei 21 decembrie 1989. Cel putin pana acum, nimeni nu le-a cerut inapoi ce au primit prin inselaciune si nici nu i-a luat la intrebari.
Miza bataliei pentru beneficiile oferite de calitatea de luptator cu rol determinant la Revolutie este atat de mare incat l-a scos din barlog chiar si pe urmaritul general
Dorin Lazar Maior, fostul presedinte al Blocului National al Revolutionarilor din Romania. Condamnat la sapte ani de inchisoare Maior se sustrage de un an executarii pedepsei dar nu a ezitat sa intre prin telefon duminica in direct la emisiunea Brasovul Tau pe de postul MixTV, ca sa-si ridice singur osanale si sa se prezinte drept martir.
Interventia lui Maior nu inseamna doar miza enorma a luptei din jurul Legii Recunostintei si tupeul interlop al unui condamnat definitiv de a sfida legea. Inseamna si precara consistenta a sintagmei de urmarit general, in spatele careia diversi infractori isi fac mendrele fara ca, in realitate, sa-i urmareasca cineva.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.