Sotia lui Dorin Lazar Maior a fost arestata

Sotia lui Dorin Lazar Maior a fost arestata

0 2396

Sotia condamnatului Dorin Lazar Maior a fost arestata dupa ce a incercat sa-i cumpere libertatea fostului sef al revolutionarilor. Maior, care se sustrage de doi ani unei condamnari la 7 ani de inchisoare pentru santaj, este si el cercetat acum in noul dosar pentru cumparare de influenta si complicitate la cumparare de influenta

Sotia condamnatului Dorin Lazar Maior a fost arestata dupa ce a incercat sa-i cumpere libertatea fostului sef al revolutionarilor. Maior, care se sustrage de doi ani unei condamnari la 7 ani de inchisoare pentru santaj, este si el cercetat acum in noul dosar pentru cumparare de influenta si complicitate la cumparare de influenta.
a dispus joi seara masura arestului preventiv pentru 30 de zile in cazul a cinci dintre cei sapte retinuti in dosarul de cumparare si trafic de influenta
Conform sentintei Curtii, ofiterul IGPR Morasanu Vasile, Maior Florina (sotia lui Dorin Lazar Maior), Serban Iulian Tiberiu, Costin George, si Lascu Horia Liviu au primit mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile. Ceilalti doi inculpati, Tanase Tatiana si Mihalcea Constantin au fost arestati la domiciliu pentru 30 de zile, cu obligatia de a nu-si parasi domiciliile din Bucuresti si Brasov. Decizia Curtii poate fi contestata in 48 de ore de la pronuntare.
Seful revolutionarilor, fugarul dat in urmarire internationala Dorin Lazar Maior, este acum si el urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) intr-un nou dosar penal pentru cumparare de influenta si complicitate la cumparare de influenta.Curtea de Apel Braşov
Potrivit procurorilor, in aprilie 2015, inculpata Maior Florina sotia lui Dorin Lazar Maior, a apelat la inculpatii Lascu Horia si Costin George pentru a obtine la randul sau rejudecarea dosarului sotului sau, si in final achitarea acestuia.
In schimbul unor sume de bani sau alte foloase, cei doi urmau sa intervina prin persoanele pe care le cunosc in justitie la cel mai inalt nivel pentru obtinerea unor solutii favorabile.
In noiembrie 2013, Dorin Lazar Maior a fost dat in urmarire internationala dupa ce a fost condamnat la 7 ani de inchisoare pentru santaj, in dosarul „Romexterra”, in care sotia sa Florina a primit trei ani de inchisoare cu suspendare. De atunci, Maior a disparut si este dat in urmarire generala. Dupa doi ani de tacere, fostul sef penal al revolutionarilor a iesit din barlog pentru a interveni telefonic intr-o emisiune a unui post local brasovean pe tema scandalului recent provocat de acordarea titlurilor de luptator cu rol determinant la revolutie.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.