Salbă de medalii pentru România, la Campionatele Europene de canotaj

Salbă de medalii pentru România, la Campionatele Europene de canotaj

0 44

România a obținut 6 medalii la Campionatele Europene de Canotaj de la Varese, ceea ce i-a permis să ocupe locul 4 pe națiuni! Dintre acestea, două au însemnat titluri europene. Bărcile feminine de 8+1 și dublu vâsle au câștigat medaliile de aur. Barca feminină de 8+1 a făcut o cursă perfectă în următoarea componență: Maria Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și cârmaci Daniela Druncea. De asemenea, Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Radiș au devenit campioane europene la Varese, în proba de dublu vâsle. Echipajul tricolor a făcut o adevărată demonstrație de forță, reușind să câștige categoric cursa. La final, Nicoleta Ancuța Bodnar și Simona Radiș au avut un avans de peste 3 secunde în fața fetelor din Lituania (locul 2).

Pe podium a urcat și echipajul masculin de 8+1. La capătul unui curse superbe, Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Florin Fîntînariu, Ciprian Huc și cârmaciul Adrian Munteanu au încheiat pe locul 2. Pe primul loc s-a clasat Marea Britanie, care a devenit campioana europeană.

Ionela Cozmiuc și Elena Mihai au terminat pe locul 4 în finala la 2 vâsle categorie ușoară. O altă medalie a delegației României la Campionatele Europene de la Varese a fost adusă de echipajul de patru rame masculin, format din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari.

A fost o bună repetiție a sportivilor noștri, în vederea Jocurilor Olimpice.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.