România, debut cu victorie la Campionatul European de Tineret : 4-1 contra...

România, debut cu victorie la Campionatul European de Tineret : 4-1 contra Croației!

0 150

După 20 de ani de aşteptare, România U21 a revenit pe prima scenă a fotbalului din Europa şi a debutat la turneul final, găzduit de San Marino și Italia. Echipa lui Mirel Rădoi a reușit un debut excelent în San Marino, pe o căldură excesivă, atât ca prestație, cît și ca scor, spulberând echipa Croației!

A fost 4-1 (2-1) pentru tricolorii mici, susținuți din tribune de numeroși suporteri! Scorul a fost deschis în minutul 10, când centralul partidei a dictat lovitură de la 11 metri, după consultarea arbitrajului video, în urma unui henţ în careu comis de Benkovic. Puşcaş a punctat fără emoţii și a adus România în avantaj : 1-0. Al doilea gol a fost înscris tot de jucătorii noștri, în min. 14 : Puşcaş a profitat de o ieşire greşită a lui Posavec, a trimis spre poartă, fundaşii croaţi au respins de pe linia porţii, dar Ianis Hagi a ajuns la timp şi a marcat : 2-0! Au urmat momente bune ale croaților, odată cu golul marcat de Vlasic (min. 18), care a fost un fel de semnal, pentru o ofensivă inspirată a adversarilor. Din fericire, poarta României a rămas neperforată, iar pauza a fost un moment bun de respiro…În repriza secundă, tot tricolorii au fost în prim plan, reușind două goluri, care au parafat un succes răsunător, în fața echipei de tineret a țării care a dat vicecampioana mondială.

Mai întâi, Tudor Băluţă a taxat o greşeală a lui Suso şi a dus scorul la 3-1 din poziţie ideală, chiar la debutul pentru reprezentativa de tineret (min. 66), după care, Adrian Petre (min. 90 +3) a închis meciul, cu golul validat de decizia VAR.

O victorie mare, dătătoare de speranțe, reușită de : Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan – Băluță, Cicăldău – D. Man (Olaru), I. Hagi, Ivan (F. Coman) – Pușcaș (A. Petre).


Tricolorii mici urmează să se dueleze cu Franţa şi Anglia, două meciuri foarte grele, dar care ar putea să confirme victoria contra Croației!

Foto : Lucian Danciu

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.