Noi proteste împotriva închiderii restaurantelor

Noi proteste împotriva închiderii restaurantelor

1 258

Angajaţii din HoReCA au protestat miercuri seara în Piaţa Victoriei față de închiderea restaurantelor și cafenelelor.
„La desert servim faliment” sau „Meniul zilei: Şomaj” sunt doar două din mesajele de pe pancartele celor care spun că nu vor decât să muncească și că s-au săturat să fie ignorați în loc să fie ascultați, transmite Mediafax.
Pe pagina de Facebook a protestului au fost postate câteva întrebări la care cei din industrie aşteaptă răspuns din partea autorităţilor.
„Întrebări fără răspunsuri:
1. Cum e posibil să fim închişi de pe o zi pe alta?
2. Ce se întâmplă cu chiriile?
3. Ce se întâmplă cu taxele aferente acestei perioade?
4. Ce se întâmplă cu marfa perisabilă din stoc?
5. În cât timp se plăteşte şomajul tehnic?
6. Există variante de ajutor din partea statului pentru această perioadă ?
7. Cum procedăm cu creditele, leasingurile pentru echipamente şi celelalte plăţi pe care nu le putem onora?”, întreabă angajatorii din industria HoReCa.

Protestul angajaților din HoReCa. Șeful statului le transmite că nu se vor  lua noi măsuri de relaxare, dar că Guvernul va veni cu măsuri de sprijin -  spotmedia.ro

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că aproape 100.000 de angajaţi din sectorul HoReCa vor fi concediaţi până la finele anului, iar industria va suferi pierderi de trei miliarde de euro, ca urmare a restricţiilor decise de Guvern în contextul pandemiei de Covid-19.

El spune că hotărârea de marţi a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă privind reînchiderea restaurantelor şi cafenelelor a fost luată fără ca autorităţile să prezinte vreo dovadă că acest sector a contribuit la răspândirea infecţiei.

Circa 40% dintre business-urile din domeniu şi-au suspendat deja activitatea.

Protest al angajaților din industria ospitalității
Protest al angajaților din industria ospitalității

Barurile, cluburile, discotecile, sălile de jocuri de noroc vor fi închise în București în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Decizia a fost luată miercuri de într-o nouă ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență București, după ce precedenta de marți a omis să le introducă pe lista de noi măsuri.
Terasele exterioare cu spații deschise vor putea rămâne deschise, cu respectarea tuturor celorlalte măsuri, a precizat, pentru Europa Liberă, purtătoarea de cuvânt a prefecturii București, Mariana Stancu-Țipișcă.

Vlad T.

COMENTARII

  1. CORECT!!! ȘOMAJUL CREȘTE DECI ÎNCASĂRILE LA BUGET SCAD, ECONOMIA ESTE ÎN AGONIE DAR NU AM AUZIT DE NICI-UN VIERME DE BUGETAR ZBURAT! Ba chiar s-au făcut angajări. Ce-i cu batjocura asta în legătură cu banii populației? Ce face holera galbenă? În perioadă de criză statul ar putea face investiții în infrastructură pentru a angaja forța de muncă disponibilizată din economie dar nu, peneleaua angajează bugetari!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.