Noi finantari, din Programului National de Dezvoltare Rurala, asteptate pana la...

Noi finantari, din Programului National de Dezvoltare Rurala, asteptate pana la sfarsitul lunii octombrie

0 515

O serie de linii de finantare pentru proiecte rurale vor fi deschise pana la finalul acestei luni, cu un buget disponibil de aproape 1 miliard de euro.
Investitiile in exploatatii agricole, instalarea tinerilor fermieri precum si infiintarea de firme non-agricole in mediul rural fac parte dintre liniile de finantare al Programului National de Dezvoltare Rurala care au fost deschise cu cateva luni in urma, un numar de circa 3.400 de proiecte fiind depuse pana in prezent. Alte componente ale PNDR vor viza utilitati publice in zona rurala, finantarea acestora par a fi disponibilizata pana la sfarsitul acestui an, probabil in luna decembrie. Mihai Herciu, director AM PNDR
Fondurile disponibilizate, pana la sfarsitul lunii octombrie ajung la aproape 1 miliard de euro.
Recent au fost lansate alte componente, dedicate utilitatilor publice, cu un buget disponibil de circa 670 milioane euro, pentru care pot fi depuse proiecte pana in 18 decembrie.
O prima evaluare a derularii programului la zi este asteptata de ;a Mihai Herciu, directorul Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) din Ministerul Agriculturii care va face cunoscut la inceputul saptamanii viitoare principalele concluzii ale primelor luni de finantari prin noul Program 2014-2020, in urma unor modificari in mecanismul de selectie si finantare, plus ce se asteapta pentru urmatoarele sesiuni de depuneri de proiecte.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.