Inundatiile de duminica au bagat si autoritatile la apa

Inundatiile de duminica au bagat si autoritatile la apa

0 418

Ploaia torentiala de duminica seara a infundat zeci de canale de scurgere iar puhoaiele de apa au inundat mai multe zone din oras. Primaria, Compania Apa si Sistemul de Gospodarire a Apelor incearca sa identifice solutii eficiente impotriva acestor fenomene

Ploaia torentiala de duminica seara a infundat zeci de canale de scurgere iar puhoaiele de apa au inundat mai multe zone din oras. Primaria, Compania Apa si Sistemul de Gospodarire a Apelor incearca sa identifice solutii eficiente impotriva acestor fenomene. Captarea apelor meteorice in zonele critice si directionarea lor catre un canal ar putea fi o modalitate de preluare a puhoaielor. Pana cand se va lua o decizie, toate canalele de scurgere unde au fost inregistrate probleme vor fi curatate.
Mai multe zone critice din municipiu printre care Stadionul Tineretului si de pasajele de cale ferata de pe 13 Decembrie si de pe Harmanului se afla sub supravegherea autoritatilor locale, in vederea rezolvarii problemelor de canalizare.
Partile implicate s-au gandit deja la cateva solutii. Potrivit lui Sorin Toarcea, purtator de cuvant al Primariei, municipalitatea analizeaza impreuna cu SEGA daca pe anumite zone va putea fi preluata si dirijata apa meteorica pe canalul Timis, astfel incat sa nu se mai inregistreze probleme si nici sa nu se incarce prea mult reteaua de canalizare.
Canalele de scurgere nu au putut face fata in weekend cantitatii enorme de apa, adunata doar intr-o jumatate de ora. Echipele de interventie ale Companiei Apa au inceput deja sa curete si sa desfunde retelele de scurgere in zonele afectate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.