Speranțe deșarte pe „afișul” Teatrului „Sică Alexandrescu”!

Speranțe deșarte pe „afișul” Teatrului „Sică Alexandrescu”!

Dupa 72 de ani de existență teatrul brașovean trece printr-o acută lipsă de performanță artisitică pe banii comunitătii. De-a lungul anilor destinul teatrului a fost entuziasmant actori exceptionali evoluand in spectacole memorabile, acum au ramas amintirile si regretele.
Daca un teatru particular ar fi fost manageriat ca teatrul „Sica Alexandrescu” în ultimii 3 – 4 ani, ar fi fost in faliment deoarece două premiere pe an este extrem, extrem de putin și pentru actori dar și pentru spectatori. Afișul săptămânal fiind susținut de spectacole vechi unele cu o vechime mult mai mare de 10 ani. Ciudat este ca doua premiere relative recente ale unor dramaturgi importanti I. L. Cragiale si W. Shakespeare au fost scoase din repertoriu. Publicul brasovean este elevat, dornic de axperimente artistice si nu se multumește cu piesele săptămânale pe care le găzduieste sala teatrului. Pervertirea gustului artistic face în timp un grav deserviciu publicului tânăr.
Actuala conducere a teatrului agreată de către primărie pare depăsită de sarcina incredințată și la capitolul “Centenarul Marii Uniri”. E dezamagitor că pe afișele teatrului nu apare logoul centenarului si nici un spectacol nu se apropie prin tematică de acest eveniment national.
Cei care conduc destinele culturale ale Brașovului ar trebui să se sesizeze de modesta ofertă culturală educationala a Teatrului “„Sica Alexandrescu”.

Luminița Morar

COMENTARII

  1. Problema teatrului „Sica Alexandrescu” e una cronica. Aceasta tine de modalitatea in care administratia publica se raporteaza la actul de cultura. Pentru cei care sunt „selectati” sa conduca primariile sau judetele CULTURA nu produce bani ci …consuma. Aici e problema. Daca se pot face bani atat pentru ei cat si pentru cei care conduc partidele sau cei care sunt in spatele promovartii lor se implica. Daca nu – NU!

  2. Daca tot merge prost ca teatru (de vina sunt doar cei care au selectat conducerea) va propun sa facem teatrul „Sica Alexandrescu” muzeu. S-a vazut ce succes a avut Noaptea muzeelor!

  3. Fara indoiala teatrul nostru trece printr-o criza care nu se mai termina. Criza a inceput mai demult. Balbaiala cu selectia unui director a fost doar o confirmare a crizei. Noua conducere (probabil singura calitate este „compatibilitate” cu cei care conduc temporar primaria), nu doar ca nu face nimic ca sa opreasca criza dar pare ca si o amplifica.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.