Ce mai vor edilii – plimbări gratuite cu autobuzul și troleibuzul prin...

Ce mai vor edilii – plimbări gratuite cu autobuzul și troleibuzul prin tot Brașovul

0 362

Este oferta edililor braşoveni pentru data de 22 septembrie, în scopul de a încuraja folosirea transportului în comun

Este oferta edililor braşoveni pentru data de 22 septembrie, în scopul de a încuraja folosirea transportului în comun. Municipalitatea vrea să-i convingă pe brașoveni în Săptămâna Mobilității Europene să renunțe la autoturismele proprii atunci când merg la serviciu sau când își duc copiii la școală şi continuă investițiile în transportul comun.

Pe lângă cele 105 autobuze achziționate printr-un împrumut BERD, municipalitatea a depus la Ministerul Dezvoltării un proiect pentru cumpărarea a 26 de troleibuze și un altul prin Ministerul Mediului pentru autobuze electrice sau hibride.

Săptămâna Mobilității Europene, care are loc între 16 şi 22 septembrie, are rolul de a încuraja autoritățile locale să introducă şi să promoveze măsuri de transport sustenabile şi să invite cetățenii să încerce alternative la mersul cu maşina.

Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, aducem beneficii imense, atât mediului, cât şi sănătăţii noastre spun reprezentanții municipalității. Edilii au decis ca pe 22 septembrie să se circule gratuit cu autobuzele și troleibuzele regiei de transport.

Municipalitatea vrea să achiziționeze noi mijloace de transport pe lângă cele 105 cumpărate cu sprijinul Băncii Europene de Reconstrcție și Dezvoltare și care vor ajunge în luna noiembrie în Brașov.

Săptămâna Mobilității Europene este marcată în majoritatea țărilor europene În această perioadă, sunt organizate activităţi de conştientizare a populaţiei cu privire la necesitatea schimbării structurii transportului urban şi promovării modalităţilor de transport nepoluante.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.