Imens Tun Imobiiar in Parcul Noua dat de firme in pragul falimentului...

Imens Tun Imobiiar in Parcul Noua dat de firme in pragul falimentului (4)

0 276

Reorganizarea firmei Lake Developement, cea care urmează să devasteze Parcul Noua, mai precis zona de pe malul lacului, conduce la concluzia existenței unui plan ascuns de reconversie a acțiunilor și transformarea structurii actualului acționariat intr-una diferită, dar controlată tot de unii acționari inițiali.
Acest aspect nu s-ar putea materializa decât dacă ar exista ințelegeri notariale secrete intre vechii acționari și creditorii chirografari, cei care urmează să obțină felii importante din acționariat, și deci din ansamblul imobiliar, in schimbul creditelor acordate până in prezent, in baza unor contracte de imprumut. In ce măsură contractele sunt reale și sumele au ajuns cu adevărat la societate, rămâne să fie stabilit in cursul vreunei anchete ulterioare a instituțiilor abilitate.

Un noian de datorii pentru o firmă care nu a dezvoltat niciodată ceva anume
Structura creditelor garantate de către societatea Lake Developement conform Legii 85/2006, este următoarea: Raiffeisen Bank -1.803.808 lei reprezentând 7,07% din totalul obligațiilor societății, Salariații -2280 lei, reprezentând 0,001% din total, Direcția Generală a Finanțelor Publice – 1048 lei reprezentând 0,004% din total, Consiliul Local Brașov – 3.757 lei, reprezentând 0,01 % din total pentru impozitul pe teren datorat, Fegan Management LLC – 1.431.192 lei, reprezentând creanțe chirografate in procent de 5,61% din total, Tribeach Holding LLC cu 20.274.769,49 lei, reprezentând creanțe chirografate de 79%,53% din total, Tribeach Krakow SP ZO.O cu 113.891,9 lei, reprezentând creanțe chirografare de 0,45% din total, TBS Hotel, LLC cu 508.871,47% creanțe chirografare de 2% din total.
In plus apare și omul de afaceri brașovean Cornel Chițu, patronul firmei Scorillo, care a imprumutat societatea Lake Developement cu 1.354.467,17 lei, reprezentând creanțe chirografare in valoare de 5.31% din totalul obligațiilor financiare ale societății cu pricina.
Din cele de mai sus se observă că așa-zisul dezvoltator imobiliar al Parcului Noua are datorii in principal către firmele din Polonia, respectiv din SUA, ale acționarilor inițiali, sau către persoane fizice, care urmează să devină acționarii de facto ai societății in procentele creanțelor chirografare expuse mai sus. Astfel la punctul 3.3 din planul de Reorganizare, respectiv avantajele reorganizării, se insistă pe existența unui ,,personal calificat-asociații, cu experianță in domeniul de activitate al societății și atașat, (vezi Doamne! N.n.) față de valorile companiei” (sic!). Aceste valori fiind un noian de datorii, majoritatea făcute de această companie a asociaților către asociații inșiși, sau atașamentul față de domeniul dezvoltării imobiliare, pe care Lake Developement n-a practicat-o niciodată. Altminteri, firma nedeținând niciun fel de angajați experți in domeniul imobiliar.

Imbuibarea rechinilor imobiliari cu dividende ale unei societăți cvasi-falimentare, scopul suprem
De fapt ceea ce s-a urmărit de la bun inceput a fost indatorarea imensă a unei societăți nou-inființate către alte structuri de acționariat, deținute tot de acționarii principali.
Se prevede astfel ,,majorarea capitalului social prin conversia creanțelor”. Această procedură este indeobște folosită de rechinii imobiliari pentru a-și elimina din asociați, in special pe cei incomozi, prin falimentarea deliberată a firmelor, iar ulterior in baza creditării excesive prin modificarea drastică a acționariatului. Se insistă ulterior, in acest plan de insolvență, pe ,,expertiza relevantă a asociaților societății”.
In România insă se consideră capabilitate a unei societăți structura angajaților calificați in domeniul de activitate al acesteia, nu competențele asociaților, care nu acționează direct și productiv in societate, neavând funcții executive. Planul mai prevede ,,Operațiunea de transformare a creanțelor in active, sub forma părților sociale, creează premisele necesare redresării societății, care iși va putea continua activitatea și după finalizarea planului de reorganizarefără impovărarea unor creanțe pe care in condițiile actuale nu le-ar putea achita, precum și posibilitatea recuperării investițiilor creditorilor chirografari, după inchiderea procedurii, sub forma dividendelor” achitate către noii acționari.
Deci ceea ce-i durea de fapt. Interesele locuitorilor din Noua și ale brașovenilor in general urmează a fi deci sacrificate pe altarul dividendelor rechinilor imobiliari, care urmează să desființeze cel mai important parc verde și malul lacul său aferent cu scopul indestulării lacome cu respectivele dividende.

Un primar surd și orb la protestele brașovenilor afectați de blestemăția imobiliară din Noua
Asta sub privirile indiferente sau neputincioase ale cameleonicului și ipocritului primar al Brașovului, Allen Coliban, care nu este dispus să miște niciun deget pentru salvarea Zonei Verzi-Parcul Noua, in conformitate cu concepțiile sale ecologiste.
O perdea de fum și de prostit naivii brașoveni care au crezut in lozincile sale mincinoase. Planul de reorganizare al SC Lake Developement SRL se erijează astfel intr-o ,,măsură esențială de redresare a societății și de reintroducere a acesteia in circuitul profesional(sic!), fiind create astfel premisele necesare continuării activității (sic!) și după finalizarea planului de reorganizare, precum și posibilitatea (iarăși interesul concret de fapt n.n.) unei eventuale recuperări a creanțelor chirografare, după inchiderea procedurii insolvenței, sub forma dividendelor (sic! ceea ce am demonstrat mai sus n.n.)”.
Evident o inșiruire de minciuni, pentru că societatea n-a fost niciodată in circuitul profesional al dezvoltării imobiliare, deci nu putea fi reintrodusă in acesta, și nu a avut activitate de dezvoltator deci nu putea să-și continue respectiva activitate, neavând-o vreodată.
Singura activitate a societății a fost cumpărarea dubioasă a terenului de pe malul Lacului Noua, circumstanță care ar trebui cercetată de procurorii brașoveni. Aceasta pentru ca brașovenii să știe cine a putut efectua blestemăția instrăinării unui teren care aparținea comunității brașovene in genere, locul de agrement pentru atâtea generații de brașoveni.

Libiu Mateescu        

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.