Fundașul canadian Eric Roy, 24 de ani, s-a alăturat şi el echipei,,lupilor”

Fundașul canadian Eric Roy, 24 de ani, s-a alăturat şi el echipei,,lupilor”

0 224

Canadianul Eric Roy a fost transferat şi el la Corona Braşov, fiind al cincelea jucător din această ţară care ajunge în echipa Braşovului. Eric Roy  s-a născut la Meadow Lake (Provincia Saskatchewan, Canada) și face parte din comunitatea „Metis Nation”, una dintre cele trei populații cu rădăcini indigene recunoscute de către statul canadian, alături de „Prima Națiune” (cum este numită populația amerindiană de pe teritoriul canadian) și de populația inuită. Are o înălțime de 191 de cm. și 82 de kilograme și este caracterizat ca un fundaș foarte ofensiv și deținătorul unui șut extrem de puternic. Este un jucător foarte util în perioadele de superioritate numerică (mare parte dintre punctele marcate în carieră au fost marcate în momente de „power-play”. Este un patinator foarte bun și un jucător deosebit de agil.

În sezonul 2015/2016 a făcut pasul către hocheiul profesionist,  jucând în AHL la echipa Lake Erie Monsters – actuală Cleveland Monsters – unde a avut 10 apariții și a realizat 4 puncte și la echipa din ECHL, Allen Americans. Cu „texanii” de la Allen Americans a avut un sezon 2015/2016 extraordinar, reușind să câștige ECHL (ECHL Kelly Cup).
Următoarele două sezoane, 2016/2017 și 2017/2018, a continuat la Allen Americans, reușind să realizeze, în total, 67 de puncte în 110 meciuri jucate în sezoanele regulate și 7 puncte în 18 meciuri de play-off. Este un patinator peste medie și un jucător foarte mobil, care poate juca foarte bine în ambele sensuri ale jocului. 

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.