Fonduri nerambursabile pentru pensiunile de la tara

Fonduri nerambursabile pentru pensiunile de la tara

0 361

Toamna se numara investitiile si se aduna fondurile nerambursbile.
Micro-intreprinderile, ONG-urile sau persoanele fizice neinregistrate ca agenti economici pot beneficia de 544,2 milioane euro pe care nu trebuie sa-i mai dea inapoi, pentru dezvoltarea activitatilor turistice in zonele rurale.
Conform ghidului solicitantului, fondurile sunt cuprinse in masura 313 „Incurajarea activitatilor turistice” din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si vor fi disponibile din luna septembrie a acestui an pana in 2013.
Din suma totala disponibila, 80% reprezinta contributia Uniunii Europene, iar 20% cea a Guvernului Romaniei.
Costul total, alcatuit din contributia publica si contributia privata, pe aceasta masura se ridica la 837,265 milioane euro.
Beneficiarul trebuie sa declare pe propria raspundere ca va asigura cofinantarea proiectului si ca suma totala a ajutorului public nerambursabil accesat de catre acesta nu depaseste 200.000 euro pe o perioada de pana la 3 ani fiscali.
Masura 313 se incadreaza in Axa III –”Imbunatatirea calitatii vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale” si are ca obiectiv general dezvoltarea activitatilor turistice in zonele rurale.
Obiectivele specifice se refera la crearea si mentinerea locurilor de munca prin activitati de turism, in special pentru tineri si femei, cresterea valorii adaugate in activitati de turism.
Prin aceasta masura pot fi finantate investitiile pentru:
– diferite structuri de primire turistica cu functiuni de cazare (vile, bungalow-uri, cabane turistice, campinguri, sate de vacanta);
– tipuri de activitati de agrement sau activitati sportive (nautice, alpinism, speoturism, deltaplanorism sau sporturi de echipa);
– activitati de recreatie (bai de soare, mori de apa, cicloturism, carnavaluri);
– investitii in infrastructura la scara mica (centrele de informare, amenajarea de marcaje turistice);
– investitii legate de refacerea in scop turistic a vechilor trasee de cale ferata sau de infiintarea si amenajarea de trasee tematice („drumul vinului”, „al olaritului”, „cioplitorilor in lemn” etc.).
Conform ghidului, nu sunt eligibile unitatile medico-balneare si de recuperare precum si investitiile din spatiul rural a caror valoare totala depaseste 1,5 milioane euro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.