Facultatea nu mai conteaza pe piata muncii

Facultatea nu mai conteaza pe piata muncii

0 309

Facultatea, fie ea la stat sau la privat, nu mai are de mult timp aceeasi importanta pe piata fortei de munca pe care o avea acum 20 de ani.
Angajatorii nu mai sunt atenti, atunci cand citesc CV-urile, la tipul universitatii absolvite, intrucat credibilitatea viitorului angajat nu mai este data de aceasta.
Faptul ca absolventii unor universitati de stat ar fi mai buni, mai seriosi si ar avea mai multe sanse in cazul unui interviu in comparatie cu un absolvent al unei facultati private este o prejudecata de mult uitata, spune recrutorii de pe piata muncii.
„Inainte faceau nazuri, diferentieri, dar nu mai este cazul. In ultimii trei ani nu mai este facultatea un criteriu. Din ce in ce mai multe companii care lucreaza cu recrutori incep sa masoare la intrare competentele. Foarte multe firme si-au pus la punct sisteme de recrutare in care nu conteaza ce esti, cum te cheama, sau daca ai terminat la stat sau la privat. Daca dovedesti ca esti capabil atunci esti luat si nu conteaza”, a explicat general managerul companiei de consultanta si recrutare, Pluri Consultants, Madalina Popescu.
Angajatorii au inteles faptul ca CV-ul poate fi adesea inselator, motiv pentru care organizeaza ei insisi propriile probe de evaluare si teste pentru a evidentia competentele si abilitatile pe care le au viitorii angajati.
Atunci cand vine vorba de trierea CV-urilor, cei de la resurse umane nu acorda nicio importanta tipului de universitate urmat de potentialii angajati.
„Nu conteaza daca este o facultate de stat sau privata. Conteaza numai sa aiba facultatea pe un anumit profil. Atat! Nu te uiti daca este de stat sau privat. Eu cel putin nu m-am uitat si nu am considerat acesta ca fiind un criteriu”, a spus fostul director de resurse umane al Vodafone Romania si actual membru HR Club, Anca Podoleanu.
Cu toate acestea, trebuie tinut cont de faptul ca studentii cu rezultate foarte bune, atat in facultatea privata sau cea de stat se vor descurca in continuare in orice job il vor avea, fara a exista o diferenta de nivel al cunostintelor. Insa exista si angajatori care au descoperit prin experientele avute, ca absolventii mediocrii si sub-mediocrii de la privat sunt mult mai slabi decat cei la stat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.