Din „poveștile” puturoase ale milionarului Canci-escu, azi Baza Olimpia!!

Din „poveștile” puturoase ale milionarului Canci-escu, azi Baza Olimpia!!

0 396

În 30 martie 2012, Evenimentul zilei publica un articol la adresa abuzurilor șefului CJ Brașov, Aristotel Căncescu. Liberalul (fost FSN-ist și PD-ist de frunte, 2 mandate de senator) investise 3 milioane de euro, bani publici, în clubul de patinaj, devenit între timp privat. Am făcut-o cu bună-credinţă”, a spus senin Căncescu, declarînd ziaristului că n-a știut că acesta… e un club privat și că investiţiile au mers “în consolidarea unei clădiri istorice care altfel s-ar fi prăbușit”. Mai departe, lucrurile s-au rostogolit și Căncescu a rămas prins cu piciorul în această afacere.
În noiembrie 2012, Gsp intră în posesia unor documente din care rezulta că respectiva bază istorică de sub Tîmpa, – Olimpia, cu o dimensiune de 6.000 de mp, a fost închiriată cu 1.600 de euro pe lună. După ce Consiliul Judeţean, cu semnatura lui Cancescu, investise o sumă de 3 milioane de euro. Si acestia nu sunt singurii bani care au fost directionati de Cancescu spre Baza Olimpia. Daca CJ Brasov ar trime procurorilor toti banii scursi spre aceasta Baza lumea s-ar minuna de cate dosare s-ar face. Dar asta e o alta poveste. Totul pe o filieră liberală…
„Am vorbit atunci cu Aristotel Căncescu, scria seful Gsp.!. Șeful Consiliului Judeţean era vag, părea că, pentru el, povestea rămăsese undeva în spate, ca o particulă neînsemnată de praf din coada unei comete care traversează un cer albastru, de succes. Și aici ajungem la explicaţia principală pentru care bazele sportive sînt încă în picioare și nu s-au transformat în magazine de ţoale H&M.
În ciuda tuturor problemelor, pe fiecare stadion și în fiecare sală ruginită din România se antrenează cineva. Oriunde găsești un vechi antrenor încăpăţînat, un șef de club de pe vremea lui Pazvante Chiorul, un om care și-a decupat din ziare prima sa participare la o competiţie regională. Pretutindeni sunt niște amintiri pe care vîntul le mută de pe gazon în tribune și peste tot vei găsi un om care, de fioros ce e, nu înghite să se lase deposedat de pasiunea lui. Peste tot există grupe de copii care continuă să alerge, să boxeze, să joace tenis, fotbal sau baschet. Părinţii, antrenorii, medicii și pînă la cel mai neînsemnat angajat al bazei, toţi mîrîie imediat dacă zona este ameninţată.
”Colegul meu Gabriel Berceanu a mers la Brașov și, în decembrie 2012, ziarul Gsp a publicat în ediţia tipărită un amplu reportaj despre baza Olimpia, clubul vechii aristocraţii brașovene. Șașii fondaseră în 1880 Societatea de Patinaj, într-un oraș care avea de 10 ori mai puţini locuitori decît azi. Baza sportivă începe să creeze campionii vremii. În 1913, “Gazeta din Transilvania” anunţă: Din Viena ni se scrie că la mitingul de patinaj a obţinut primul premiu domnișoara Miti de Lemeny din Brașov. Societatea de Patinaj își făcea treaba. La primul Campionat Naţional de patinaj, ţinut în 1924 la București, proba de vals e cîștigată de cuplul brașovean Leman – Navrea. Și o întoarcere rece în prezent. “Societatea de Patinaj a fost gestionată de Marian Teleleu, o interfaţă a lui Căncescu”, scria Gazeta Sporturior! “DNA cercetează de ceva vreme cum s-au cheltuit cele 3 milioane de euro ai CJ”, consemna Gabi Berceanu în GSP pe 5 decembrie 2012.
Cu greu avanseaza parchetarii in hățișul infractional a unuia din capii mafiei brasovene, acum e pe cale sa dovedesca „milioanele milionarului” Cancescu ajuns la DOSARUL NR. 6!
Presa locală, care a avut un rol vital în dezvăluirile afacerilor lui Căncescu, își amintește cum, în primii ani de Va reamintiti, imediat dupa Revoluţie, un om bîntuia prin redacţiile brașovene. Era Florea Gamulea, de la Societatea de Patinaj, care se bătea pentru Baza Olimpia, cărînd după el o sacoșă cu acte vechi. A învins în tribunal. Atîţia oameni, atîta tradiţie, atîta pasiune. Atîta a uitat Aristotel Căncescu …pe unde si-a pitit banii.(ddr)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.