BAC-ul a scos vedete din neantul statisticilor

BAC-ul a scos vedete din neantul statisticilor

0 617

Analiza finala trebuie sa lamureasca si performanta de promovabilitate 100% a ilustrului liceu necunoscut „Ion Codru Dragusanu” din Victoria, dar si motivele pentru care cei neinscrisi la BAC in alte unitati scolare au renuntat sa participe la examenul maturitatii.

Inspectoratul Judetean Scolar nu a incheiat inca statisticile legate de examenul de Bacalaureat, unul cu rezultate surprinzator de bune la Brasov. Analiza finala trebuie sa lamureasca si performanta de promovabilitate 100% a ilustrului liceu necunoscut „Ion Codru Dragusanu” din Victoria, dar si motivele pentru care cei neinscrisi la BAC in alte unitati scolare au renuntat sa participe la examenul maturitatii.

Liceul Teoretic „Ion Codru Dragusanu” din Victoria s-a numarat in premiera in acest an printre cele patru unitati de invatamant brasovene care au inregistrat un procent de promovabilitate de 100% la BAC. Toti cei 38 de elevi care au absolvit anul acesta clasa a XII-a la Victoria s-au prezentat la examenul de bacalaureat, pe care au si reusit sa-l treaca.

Surpriza a fost si pentru conducerea inspectoratului scolar, care pune susccesul si pe seama derularii unui proiect cu fonduri europene care se intituleaza „Corect” in care Inspectoratul a oferit elevilor din anii terminali lectii de limba si literatura romana, predate de alti dascali decat cei de la liceu. La nivelul inspectoratului scolar nu exista deocamdata o statistica referitoare la numarul absolventilor de liceu si a celor care s-au si inscris la examenul de bacalaureat.

Cert este ca sunt licee in care numarul elevilor care au dat BAC-ul a fost foarte mic, ceea ce a si permis liceelor sa obtina procente de promovabilitate bune.BAC - REZULTATE 1

Au fost licee din judet in care s-au inscris la Bac doar cate zece elevi. Asa s-a intamplat la Liceul Tehnologic Victor Jinga, acolo unde doar un absolvent a luat Bac-ul dar si la Liceul Teoretic „Zajzoni Rab Istvan” tot din Sacele unde s-au inscris tot 10 elevi din care unul a fost respins. Judetul Brasov este pe locul II la nivel national, cu o rata de promovabilitate de 78.74 %. In judet, 646 de candidati au obtinut medii intre 9 si 9,99, aproape dublu fata de numarul elevilor care au obtinut asemenea note anul trecut.

La fel ca anul trecut, in judet, a fost inregistrata o singura medie de 10 la bacalaureat. Maria Luiza Steinesz a absolvit Colegiul National „Unirea“ si a reusit sa obtina nota maxima la toate probele examenului maturitatii.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.