Fractiunile de norma nu au cautare printre cadrele didactice

Fractiunile de norma nu au cautare printre cadrele didactice

0 608

Dascalii fara catedre nu sunt interesati de posturile libere din scolile brasovene. Inspectoratul Scolar Judetean a organizat o sedinta publica de repartizare a sapte locuri in mai multe localitati din judet. S-a prezentat o singura persoana, care a reusit sa ocupe unul din locurile de la catedra.

Dascalii fara catedre nu sunt interesati de posturile libere din scolile brasovene.
Inspectoratul Scolar Judetean a organizat o sedinta publica de repartizare a sapte locuri in mai multe localitati din judet. S-a prezentat o singura persoana, care a reusit sa ocupe unul din locurile de la catedra. Conducerile unitatilor de invatamant trebuie sa gaseasca personal sau sa repartizeze orele libere altor cadre didactice.
Inspectoratul Scolar Judetean actualizeaza periodic lista cu posturile disponibile din unitatile scolare din judet si stabileste o data pentru sedinta publica. O astfel de intalnire a fost programata miercuri pentur ocuparea a sapte posturi, cele mai multe fractiuni de norma.
Pentru Scolile Gimnaziale din Sercaita si din Sinca Veche este nevoie de un cadru didactic care sa acopere cate 3 ore de Educatie Muzicala.
Se cauta un profesor care sa predea sapte ore de Limba Engleza la Scoala Gimnaziala din Bunesti: la Scoala Primara din Viscri este nevoie de un invatator, la Scoala Gimnaziala nr. 13 din Brasov trebuie acoperite sase ore de Limba engleza, iar Gradinita cu program prelungit Nr. 31 cauta o educatoare. Singura candidata care s-a prezentat astazi a fost distribuita la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Senchea” Fagaras, unde va preda 12 ore de Limba Engleza.prof1
Acum, unitatile de invatamant trebuie sa se descurce singure si sa asigure personalul pentru posturile neocupate. Dificil este ca cele mai multe sunt fractiuni de norma, un motiv pentru care aceste locuri se acopera destul de greu, spune Dana Aron, inspector resurse umane, ISJ Brasov.
In urma cu cateva saptamani a fost organizata o sedinta asemanatoare, unde erau scoase la bataie, cinci locuri, pentru care nu s-a aratat nimeni interesat. In timpul anului scolar, numarul celor care vor sa ocupe astfel de posturi este de ordinul zecilor.
Majoritatea celor care au participat la concursurile din vara au fost deja incadrati, insa exista si exceptii. De exemplu, un cadru didactic este disponibilizat la jumatatea anului, pentru ca un alt profesor avea acel post rezervat si ii ia astfel locul la catedra. Plecarea profesorilor din sistemul de invatamant este un alt motiv pentru care anumite posturi raman libere la sfarsitul semestrului intai.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.