„Teatrul Sica nu este privat: regulile jocului le face finantatorul!”

„Teatrul Sica nu este privat: regulile jocului le face finantatorul!”

2 478

Este parerea noului manager Dan Marius Zarafescu, venit la Brasov sa-si ia postul in primire. Zarafescu isi propune, printre altele, un festival anual cu trupa teatrului Sica in prim plan, care sa cuprinda arte vizuale, film, teatru si circ. De circ a avut parte si vineri din partea actorilor care il contesta, despre care spune ca va incerca sa-i convinga sa urce din nou pe scena

Este parerea noului manager Dan Marius Zarafescu, venit la Brasov sa-si ia postul in primire. Zarafescu isi propune, printre altele, un festival anual cu trupa teatrului Sica in prim plan, care sa cuprinda arte vizuale, film, teatru si circ. De circ a avut parte si vineri din partea actorilor care il contesta, despre care spune ca va incerca sa-i convinga sa urce din nou pe scena.
Prioritar pentru Zarafescu este Festivalul de Dramaturgie Contemporana, dupa care se va ocupa de organizarea unui festival anual, in lunile iulie si august, care sa ii aibe in prim plan pe actorii din trupa Teatrului Sica Alexandrescu.
Este vorba despre un festival cu mai multe productii din diferite zone ale artei, arte vizuale, film, circ, teatru; in perioada aceea mai mult ca sigur vom avea si un atelier condus de un regizor important, care va lucra in mod special cu actorii din trupa teatrului brasovean.teatru-sica1
Noul director spune ca va incerca sa ii convinga pe protestatari sa revina pe scena teatrului, dar le reaminteste ca fiecare trebuie sa respecte niste reguli, mai ales intr-o institutie finantata din bani publici.
„Eu o sa ii conving cu mijloacele pe care le am la dispozitie legale, civilizate, cu bun simt si sa nu uitam un lucru: aceasta institutie este o institutie publica de cultura finantata cu bani publici, nu este un teatru privat, iar aici sunt niste reguli impuse firesc de cel care da banul, cel care aloca o suma importanta pentru functionarea acestor institutii , el face si regulile jocului, spune noul manager.
Dan Marius Zarafescu va avea luni o prima intalnire cu Claudiu Goga, fostul director al teatrului, si instigatorul protestelor impotriva noului manager. Cei 13 actori, carora li s-au adaugat si protestatarii de serviciu ai Brasovului, au dat si vineri o reprezentatie demna de circ in foaierul Teatrului Sica.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

  1. Gogane,stai band ca sunt mai multi cei ce vor schimbarea,decat „gasca’ falsilor rebeli”!
    Daca vrei sac imparti Teatrul Sica in doua,vei avea pe consstinta consecinta directa!
    Normal ar fi sa-ti iei viteza…
    Pleaca omule !!! Tot timpul vei fi privit chioris!!

  2. Gogane,stai band ca sunt mai multi cei ce vor schimbarea,decat „gasca’ falsilor rebeli”!
    Daca vrei sac imparti Teatrul Sica in doua,vei avea pe consstinta consecinta directa!
    Normal ar fi sa-ti iei viteza…
    Pleaca omule !!! Tot timpul vei fi privit chioris!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.