Postasii au protestat din nou, in fata Prefecturii

Postasii au protestat din nou, in fata Prefecturii

0 515

Peste 100 de salariati ai Postei Romane din Regiunea Centru au protestat vineri in fata Prefecturii Brasov. Postasii vor cel putin 200 de lei in plus la salariu si conditii de munca mai bune. Oamenii se plang si ca Centrul Regional de Tranzit al Postei Romane de langa Gara Brasov, acolo unde sute de oameni isi fac treaba, pe un salariu minim pe economie, este infestat de soareci si purici

Peste 100 de salariati ai Postei Romane din Regiunea Centru au protestat vineri in fata Prefecturii Brasov. Postasii vor cel putin 200 de lei in plus la salariu si conditii de munca mai bune. Oamenii se plang si ca Centrul Regional de Tranzit al Postei Romane de langa Gara Brasov, acolo unde sute de oameni isi fac treaba, pe un salariu minim pe economie, este infestat de soareci si purici. Mii de salariati sunt gata sa intre in greva spontana in luna noiembrie daca nu li se rezolva revendicarile.
Postasii din Brasov, Alba, Sibiu, Mures, Harghita si Covasna au pichetat timp de o jumatate de ora institutia Prefectului, in scopul salvarii Postei Romane, spun ei. C
onducerea Postei Romane si a Ministerului Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala s-a tot schimbat in ultimii opt ani si nimeni nu a pus compania pe profit:
Multe voci sustin ca se apropie campania electorala si de aceea sindicatele protesteaza, insa reprezentantii postasilor spun ca s-au saturat ca mii de salariati sa castige minimul pe economie, avand in vedere ca presteaza o munca foarte grea. Din cei 26.000 de salariati ai companiei, in jur de 14.700 au salariul net pana in 1.100 lei.

postasi-prefecturaDupa greva din 27 septembrie care a avut loc in mai multe orase, peste 11.000 de semnaturi au fost stranse de la angajati, gata sa intre din nou in greva spontana, daca pana in noiembrie nu li se rezolva cerintele. Postasii vor si cresterea veniturilor companiei prin incheierea unor contracte importante cu diferite companii.
In cladirea Centrului Regional de Tranzit al Postei Romane de langa Gara Brasov, ploua si este igrasie. Ultima izolatie s-a facut acum 20 de ani. Descris de una dintre salariate, locul de munca pare de cosmar: „Usile cad pe noi, nu au manere, peretii sunt crapati, la geamuri avem pus nailon, linoleum nu mai avem pentru ca l-am scos, pureci, soareci, tot ce vreti”.
Pe langa salariul mic, postasii se plang si de frigul si caldura indurata in functie de sezon, dar si de sutele de kilometri parcursi in fiecare luna cu o greutate de 15 kg in spate, ceea ce le creeaza mari probleme de sanatate
Prefectul le-a ascultat nemultumirile si spune ca le va transmite mai departe:

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.