Unii studenti isi traficheaza locurile din camine

Unii studenti isi traficheaza locurile din camine

0 664

Cu 4 zile pana la inceperea cursurilor, studentii au inceput deja sa vina sa isi ocupe locurile la camin. Dupa prima distribuire, gradul de ocupare al caminelor este de peste 90%, multe din locuri se elibereaza, spre bucuria celor aflati pe listele de asteptare. Asta pentru ca, desi primesc loc in camin, o parte dintre studenti aleg sa se mute in chirie

Dupa prima distribuire, gradul de ocupare al caminelor este de peste 90%, multe din locuri se elibereaza, spre bucuria celor aflati pe listele de asteptare. Asta pentru ca, desi primesc loc in camin, o parte dintre studenti aleg sa se mute in chirie.
Altii insa, incearca sa faca o afacere din locul primit si il scot la vanzare. Spre deosebire de alti ani, anunturile nu mai sunt atat de clare, ci se rezuma la mesaje scurte de genul: „Cedez loc in camin, detalii in privat”. Uneori, chiar studentii sunt cei care reclama aceste practici.
Primii astfel de comercianti de locuri de camine au fost prinsi saptamana trecuta. In urma incercarii de a-si camine-univ-bvvinde locurile, atat studentii cat si cumparatorii au primit interdictia de a mai locui in camin. Reprezentantii Universitatii Transilvania avertizeaza ca asta ii va astepta si pe cei care mai incearca astfel de practici.
In caminele studentesti sunt 4233 de locuri.
Pentru a prinde unul din ele, studentii trebuie sa indeplineasca anumite conditii.
Potrivit Stelutei Dogaru, Serviciul Camine Universitatea Transilvania Brasov, cei trecuti de anul intai trebuie sa aiba mai putin de doua restante. Unele facultati chiar au conditii mai drastice, nu accepta in camin decat studenti fara restante, iar restul copiilor, in functie de media de admitere si se tine cont de cazurile sociale.
De cele mai multe ori, fetele sunt cele care renunta la camerele de camin pentru a locui in chirie, spre deosebire de baieti, care sunt ceva mai dornici sa prinda locuri in camin.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.