Concert caritabil pentru nea Emil maratonistul

Concert caritabil pentru nea Emil maratonistul

1 742

La 71 de ani, nea Emil bate la alergare tineri care au jumatate din varsta lui. In tinerete, a citit undeva ca un alergator de maraton a scapat cu viata dintr-un accident pentru ca avea inima puternica. Asa i-a venit ideea sa se apuce de alergat, si de atunci nu s-a mai oprit: a stabatut toata Europa, unde a infruntat conditii extreme

La 71 de ani, nea Emil bate la alergare tineri care au jumatate din varsta lui. In tinerete, a citit undeva ca un alergator de maraton a scapat cu viata dintr-un accident pentru ca avea inima puternica. Asa i-a venit ideea sa se apuce de alergat, si de atunci nu s-a mai oprit: a stabatut toata Europa, unde a infruntat conditii extreme. Printr-una din ele trece si acum, dupa ce i-a luat foc casa si vecinul ii cere despagubiri de 10.000 de lei. Salvarea i-a venit de la prietenii maratonisti, care au facut donatii si au organizat si un concert de caritate pentru el.
Desi nu a fost niciodata sportiv de performanta, Emil Arseniu, nea Emil, nea Emil pentru alergatori, are performante mai mari decat majoritatea sportivilor. Pentru ca nu are bani sa participe la toate competitiile, profita de permisul CFR si merge prin toata Europa, în special la probele de maraton montan – Campionatele Europene în Grecia, Suedia, a alergat mult în Germania, apoi in 1991 la Campionatele Mondiale de la Turku, în Finlanda.
Din toate, cea mai draga competitie i-a fost maratonul de pe Mont Blanc, unde, desi a alergat de trei ori, doar o data a si fost înscris, in conditiile in care înscrierile se fac cu doi ani înainte. Cea mai mare dorinta a lui nea Emil este sa ajunga pe varful Mont Blanc si sa doarma o noapte acolo, în conditiile în care doarme el de obicei pe munte.
Desi are 71 de ani, nea Emil alearga si acum în fiecare saptamana. Anul trecut a pornit în alergare si a ajuns la Pitesti. A dormit o noapte acolo si a doua zi a alergat pana la Craiova. Dorinta de a fi sanatos prin alergare l-a facut sa nu tina cont de pericole si nu de putine ori s-a întalnit cu lupi sau ursi prin paduri. Cel mai maemil-maraton1re necaz l-a trait insa in luna mai, cand o defectiune la instalatia de gaz i-a incendiat casa. Acoperisul a ars în întregime iar vecinul afectat de incendiu ii cere 10.000 de lei daune. Sansa lui nea Emil a fost ca este foarte cunoscut printre iubitorii sportului din Brasov. Unul dintre ei a decis sa organizeze un concert caritabil iar banii stransi sa îi doneze lui nea Emil.
Concertul caritabil organizat marti seara intr-un local cunoscut din centrul orasului a reusit sa stranga – din donatii si vanzari de albume – 2.500 de lei. Organizatorii promit ca, în cazul în care va mai avea nevoie, îi vor da lui nea Emil si diferenta, astfel încat sa-si poata repara casa si sa-i plateasca vecinului pagubele produse in urma incendiului de pe strada George Baritiu numarul 26, la ultimul etaj. La finalul concertului, nea Emil a plecat fericit si încredintat ca problemele cu casa au luat sfarsit.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

  1. Astazi am dat surprins peste articolul asata. Multumesc mult organizatorilor, formatiei pentru prestarea deosebita si bineinteles spectatorilor pentru donatii. A doua zi am depus suma plus 3000 lei din pensie, in contul destinat dunelor realizand suma finala 10 000 lei. O realizare mare la care au contribuit si inimosii tineri Nadea + Robert care au pornit contul, pentru care le multumesc respective alte ajutoare materiale, transport si munca impreuna cu tineri adusi de ei.
    Multumesc autorului Vifor Rotar pentru articol si ideea de a ajunge pe Mont Blanc, sa stau o noapte, iar la intoarcere sa nu mai fiu salvat cu helicopterul ca in ultima aventura in 2007 cand timpul nefavorabil a zis stop la peste 4000m. Sa auzim de bine
    sahistumaratonist Emil Arseniu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.