Redescoperirea şcolilor profesionale de Guvernul Ciolos

Redescoperirea şcolilor profesionale de Guvernul Ciolos

0 445

Dupa decenii de ignorare totala guvernantii incep sa vada cu alti ochi viitorul şcolilor profesionale.
Ministerul Economiei pregăteşte, împreună cu Ministerul Educaţiei şi cu cel al Muncii, un pachet de măsuri, care să le permită întreprinderilor să înfiinţeze şcoli profesionale pentru pregătirea personalului de care au nevoie – a declarat, ministrul economiei, Costin Borc, într-o conferinţă pe teme de digitalizare, cu ocazia vizitei la Bucureşti a comisarului european pentru economia digitală, Günther Oettinger.
Ministrul a spus că pregătirea profesională presupune atat dezvoltarea specialiştilor în IT, dar şi dezvoltarea programei de învăţământ, în aşa fel încât să fie pregătiţi specialişti, de care economia are nevoie. Desigur, observati, teorie si bla, bla… blau-uri. Poate ca ar trebui  sa faca o vizita la Brasov si sa vada ca se poate.
Fara indoiala se impune imediat promovarea unui pachet de măsuri pentru înfiinţarea unor scoli profesionale adaptate nevoilor actuale. Poate ca cei care populeaza Palatul Victoria, ministri, secretari de sta etc, isi pot permite un inventar al noilor profesii pe care le solicita piata si vor reflecta acest lucru in specializari si programe scolare.

Vlad T.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.