Liceenii brasoveni sustin evaluarea competentelor la BAC-ul de toamna

Liceenii brasoveni sustin evaluarea competentelor la BAC-ul de toamna

0 470

Liceenii care au scapat de corigente si si-au rezolvat problemele din cauza carora nu au putut da bacul in sesiunea iunie-iulie, au sustinut marti prima proba a Bacului de Toamna. Este vorba de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si limba materna. Subiectele au fost usoare, spun elevii

Liceenii care au scapat de corigente si si-au rezolvat problemele din cauza carora nu au putut da bacul in sesiunea iunie-iulie, au sustinut marti prima proba a Bacului de Toamna. Este vorba de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si limba materna. Subiectele au fost usoare, spun elevii, care spera ca timpul in plus avut la dispozitie va fi un avantaj in obtinerea mediei minime 6 la bacalaureat.
389 de candidati s-au inscris in judetul Brasov la prima proba orala in limba romana si limba materna, programata in 16 si 17 august. 10 dintre ei au avut ieri proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna. Elevii de la Colegiul Tehnic „Transilvania” care au sustinut marti prima proba orala, la limba romana, spun ca a fost destul de usor si au stiut sa raspunda cerintelor in fata profesorilor. In general, textele au fost literare si nonliterare, cu un grad de complexitate care a permis rezolvarea cerintelor in 15 minute. evaluare note1
Cei mai multi dintre elevii care au ales sau au fost nevoiti sa dea bacul in cea de-a doua sesiune se asteapta macar la un sase, medie ce le asigura promovarea examenului maturitatii.
In perioada 17-19 august sunt programate probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala intr-o limba de circulatie internationala, unde s-au inscris 388 de liceeni brasoveni. La ultima proba orala, care va avea loc pe 18 si 19 august, 386 de elevi din judet isi vor demonstra competentele digitale.In cadrul acestor probe orale, fiecarui candidat i se stabileste un nivel de competenta corespunzator grilei aprobate pe plan national: experimentat, avansat si mediu. Examenele scrise incep de luni, 22 august, cu proba la Limba si Literatura Romana.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.