Hotii sunt atrasi mai nou de vilele izolate

Hotii sunt atrasi mai nou de vilele izolate

0 409

Saptamana trecuta a avut loc o spargere la una din constructiile de pe Drumul Poienii, iar hotii, cel mai probabil aceiasi, au mai avut o tentativa de patrundere intr-o alta vila. Spargatorii au profitat de o neglijenţa a proprietarului, care nu a armat sistemul de alarma in momentul in care a plecat pentru puţin mai mult de o ora la cumparaturi

Saptamana trecuta a avut loc o spargere la una din constructiile de pe Drumul Poienii, iar hotii, cel mai probabil aceiasi, au mai avut o tentativa de patrundere intr-o alta vila. Spargatorii au profitat de o neglijenţa a proprietarului, care nu a armat sistemul de alarma in momentul in care a plecat pentru puţin mai mult de o ora la cumparaturi. Infractorii nu au furat bunuri de mari dimensiuni, ci au ales obiecte mici şi valoroase – ceasuri şi bijuterii – in valoare aproximativ 15.000 de lei.
Se pare ca, in ciuda campaniilor de prevenire a furturilor din locuinta organizate de Politie, nu toti proprietarii sunt constienti de inventivitatea si eficienta spargatorilor. Oamenii legii reitereaza recomandarile menite sa va protejeze casele si apartamentele de hoti.
Asigurarea uşii de acces şi a ferestrelor, montarea unui sistem de supraveghere, anunţarea vecinilor in momentul in care lipsesc mai mult de acasa. 191020102427
Simpla armare a sistemului de alarma al proprietatii de pe Drumul Poienii calcata de hoti probabil ca ar fi evitat spargerea. Specialiştii explica de ce trebuie sa ţinem cont atunci cand cumparam un sistem de alarma. Adrian Vasu, reprezentatul unei firme de securitate, spune ca sistemul de alarma pentru casa sau vila trebuie sa fie conectat la un sistem de monitorizare şi intervenţie.

La fel de important este alegerea unei firme de instalare autorizata, din cele peste 70 licenţiate de poliţie existente in judeţul Braşov.
Dupa ce aţi devenit proprietarul unui sistem de alarma nu trebuie sa uitaţi ca nu sunteţi protejat decat atunci cand sistemul este pornit. Chiar daca plecaţi doar pentru cateva minute, iniţiaţi alarma. Doar asa puteti spera ca eventualii hoţi sa fie prinsi de firma de paza cu care aveţi contract sau macar sa fie alungati de zgomotul alarmei.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.