Regina Ana – Majestatea firescului si afectiunii

Regina Ana – Majestatea firescului si afectiunii

0 936

Plina de naturalete, spontana, democratica si foarte afectuoasa. Este portretul pe care il face Majestatii Sale Regina Ana istoricul Georgeta Filitti, care a avut onoarea de a o intalni de cateva ori sotia Regelui Mihai, decedata in urma cu cateva zile

Plina de naturalete, spontana, democratica si foarte afectuoasa. Este portretul pe care il face Majestatii Sale Regina Ana istoricul Georgeta Filitti, care a avut onoarea de a o intalni de cateva ori sotia Regelui Mihai, decedata in urma cu cateva zile. Un desavarsit model, demn de urmat mai ales de persoanele publice din tara noastra, care ar trebui sa preia firescul si afectiunea cu care ii aborda Regina pe cei din jurul ei.
Istoricul Georgeta Filitti vine dintr-o familie care a fost in slujba regilor Romaniei inca de la venirea lor in spatiul romanesc. Bunicul sotului sau, Constantin Filitti, a fost aghiotantul printului si apoi al regelui Carol I, pana in 1893.
Si Puiu Filitti, verisorul sotului Georgetei Filitti, a fost adjutantul Regelui Carol al II-lea. Asa se explica imprejurarile in care a cunoscut-o pe Regina Ana, despre care spune ca era o persoana extraordinar de calda si de neprotocolara.regina ana
Regina Ana a fost de cateva ori acasa la doamna Georgeta Filitti, in capitala, iar simplitatea intrebarilor sale, curiozitatea si afectiunea invitatei au impresionat-o de fiecare data.
In 2006, Nicolae Pepene, directorul Muzeului Judetean de Istorie Brasov, isi lansa la Bucuresti cartea „Inima Reginei Maria”, eveniment la care au participat si Regele Mihai impreuna cu sotia sa.
Dupa o interventie a istoricului Georgeta Filitti despre Regina Maria, bunica Majestatii Sale Regele Mihai, Regina Ana a venit la ea si i-a spus ca l-a facut pe sotul sau, Regele Mihai, sa planga.
Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei s-a stins din viata luni, la Spitalul din Morges, in Elvetia.
Regina va fi inmormantata la Curtea de Arges pe 13 august. In varsta de 92 de ani, aceasta a fost cea mai longeviva sotie de rege sau domnitor din intreaga istorie a Romaniei.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.