Brașovencele Laura Chiper şi Denisa Dedu vor reprezenta România la Rio

Brașovencele Laura Chiper şi Denisa Dedu vor reprezenta România la Rio

0 1404

Echipa de handbal Corona Braşov va avea două participante la Jocurile Olimpice de la Rio, extrema Laura Chiper şi portarul Denisa Dedu.

Extrema Laura Chiper a declarat că este fericită să participe la prima ei Olimpiadă din carieră şi că îşi doreşte foarte tare să facă un turneu bun şi să reprezinte România cu cinste : ,,Ca pentru orice sportiv de performanţă, participarea la Olimpiadă reprezintă o mare reuşită şi o la fel de mare mândrie. Sunt fericită că voi fi acolo, că voi îmbrăca tricoul României şi sper din tot sufletul să fac un turneu bun şi să mă întorc acasă sănătoasă. Cu acest gând plec la orice turneu final, astfel că nici Olimpiada nu face excepţie. Eu am încredere în echipa noastră, avem un lot bun, o echipă unită care a demonstrat că poate obţine rezultate foarte bune. Cu siguranţă, plecăm la Olimpiadă cu dorinţa de a ne întoarce de acolo cu o medalie căt mai strălucitoare, dar ştim că nu va fi uşor pentru că orice echipă participantă îşi doreşte acelaşi lucru. Va fi un turneu greu, dar ne vom bate pentru a reuşi ceea ce ne-am propus”.

La rândul ei, portarul Denisa Dedu a spus că a primit cu imensă bucurie vestea că va face parte din lotul pentru Olimpiada de la Rio : ,,Simt o imensă bucurie să merg la aceste Jocuri Olimpice. Mi-am dorit enorm şi mă bucur că am primit această şansă de a fi acolo şi de a reprezenta România. Pentru orice sportiv, Olimpiada este competiţia supremă la care poţi participa în cariera sportivă, aşa că mă simt onorată că sunt în lot. Nu are importanţă care dintre noi era rezervă, acest lucru nu mă demoralizează deloc, cum am mai spus, eu mă bucur şi sunt fericită că voi fi acolo şi dacă va fi nevoie voi reprezenta România cu mândrie şi cu cinste. Fără doar şi poate nu va fi o competiţie uşoară, mai ales că la un turneu final, toate echipe dau ce au mai bun şi toate îşi doresc o medalie, aşa că pot apărea surprize. Noi mergem însă motivate şi determinate să dăm tot ce avem mai bun meci de meci pentru a câştiga o medalie. Avem un moral bun, suntem pregătite, avem încredere în noi şi vom arăta acest lucru în teren”.

La Jocurile Olimpice de la Rio, naţionala României face parte din grupa A alături de Muntenegru, Brazilia, Angola, Spania şi Norvegia. Programul „tricolorelor” este: 6 august, România – Angola; 8 august, România – Brazilia; 10 august, România – Muntenegru; 12 august, România – Spania; 14 august: România – Norvegia

Dorin Dușalaura chiper

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.