Parcarea de la Spitalul Militar n-are vad

Parcarea de la Spitalul Militar n-are vad

0 451

Soferii brasoveni si turistii prefera sa primeasca amenzi si puncte de penalizare decat sa parcheze legal. Cea mai noua si mai moderna parcare din Brasov este mai tot timpul pustie, in timp ce strazile din jur sunt intesate de masini parcate aiurea. Ca sa nu achite tariful de 1 leu si 50 de bani pe ora sau sa mearga pe jos cateva zeci de metri, multi conducatori auto sunt dispusi sa scoata bani grei din buzunar doar ca sa parcheze in usa magazinelor sau a restaurantelor din centul orasului

Soferii brasoveni si turistii prefera sa primeasca amenzi si puncte de penalizare decat sa parcheze legal. Cea mai noua si mai moderna parcare din Brasov este mai tot timpul pustie, in timp ce strazile din jur sunt intesate de masini parcate aiurea. Ca sa nu achite tariful de 1 leu si 50 de bani pe ora sau sa mearga pe jos cateva zeci de metri, multi conducatori auto sunt dispusi sa scoata bani grei din buzunar doar ca sa parcheze in usa magazinelor sau a restaurantelor din centul orasului.
In luna decembrie a anului trecut, autoritatile inaugurau parcarea moderna de la Spitalul militar, aflata la cateva minute distanta de principalele obiective turistice din oras. Mai mult, parcarea este semnalizata pe principalele artere din centrul orasului, astfel incat este imposibil ca turistii sau brasovenii care cauta un loc de parcare sa o rateze. Cu toate acestea, soferii pierd minute bune prin oras in cautarea unei parcari, pentru a-si abandona in final masinile in locuri interzise, unde se expun amenzilor date de politistii de la Rutiera.parcari bv
Parcarea de la Spitalul Militar ofera 306 locuri de parcare dintre care care 10 sunt pentru persoane cu handicap iar 8 sunt destinate masinilor electrice. Tariful aplicat este la fel ca si in celalalte zone ale orasului, 1 leu 50 pe ora, dar asta nu-i convinge pe soferi sa-si lase masina aici si sa continue pe jos drumul spre centru.
Amatorii de stationari sau parcari in locuri nepermis nu se sinchisesc nici ca, la o aruncatura de bat se afla sediul Politiei Locale, ai carei angajati dau amenzi pe banda rulanta. Potrivit lui Catalin Ion, sef Serviciu rutier Politia Locala Brasov, in zona strazilor Ecaterina Varga, Pictor Pop, Aleea Tiberiu Bradiceanu, politistii se intalnesc frecvent cu opriri si stationari neregulamentare, care efectiv blocheaza traficul rutier.
Numai in acest an pe o singura strada din apropierea parcarii de langa Spitalul Militar, politistii rutieri au aplicat 114 sanctiuni in valoare de peste 15.000 de lei, iar pe intreaga zona s-au aplicat aproximativ 300 de sanctiuni.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.