GAL-urile din judet au atras 8 milioane de euro

GAL-urile din judet au atras 8 milioane de euro

0 947

Aproape 8 milioane de euro din fonduri europene au fost atrase de cele 6 grupuri de actiune locala din judetul Brasov. Fiecare din asociatiile care s-au constituit special pentru atragerea de fonduri va primi sume cuprinse intre 800.000 de euro si 1,8 milioane de euro pentru lansarea de proiecte atat pentru firme private cat si pentru infrastructura publica

Aproape 8 milioane de euro din fonduri europene au fost atrase de cele 6 grupuri de actiune locala din judetul Brasov. Fiecare din asociatiile care s-au constituit special pentru atragerea de fonduri va primi sume cuprinse intre 800.000 de euro si 1,8 milioane de euro pentru lansarea de proiecte atat pentru firme private cat si pentru infrastructura publica.
Consilierul judetean Roxana Manzatu considera ca forul judetean trebuie sa sprijine masurile propuse de aceste Grupuri de Actiune Locala si sa cofinanteze investitiile pe care le au primarii parteneri in aceste GAL-uri. Manzatu propune ca, de fiecare data cand se lanseaza o linie de finantare pentru mediul urban sau mediul rural, consiliul judetean sa sprijine autoritatile publice locale prin Agentia de Dezvoltare Durroxana manzatuabila. Aceasta ar trebui sa evalueze corect potentialul punctaj pe care l-ar obtine primariile pentru a se evita situatiile in care se cheltuie bani pe studii si pe documentatii fara a avea ulterior aproape nici o sansa la finantare nerambursabila.
Cele sase GAL-uri care au primit finantare sunt:
– Asociatia Transilvana Brasov Nord,
– Grupul de Actiune Locala Rasaritul Tarii Fagarasului,
– Asociatia GAL Transcarpatica,
– Asociatia GAL Tinutul Barsei,
– Asociatia GAL Microregiunea Valea Sambetei,
– Asociatia de Dezvoltare Durabila Curbura Carpatilor.
Nu putem sa nu remarcam pozitia extrem de constructiva consilierei Manzatu, care, de-a lungul mai multor mandate la nivelul judetului, stie ce spune. Adaugam la aceasta si experienta serioasa acumulata in lunile in care a activat la Bruxelles (in aceea perioada avea tot un mandat de consilier judetean). Din pacate, dincolo de vorbe nu putem remarca nimic, chiar daca dna Roxana Manzatu a detinut pe langa functii in Consiliul Judetean sau Prefectura Brasov si inalte functii in administratia nationala. De pe pozitia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice sau secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, inca nu se stie ce a facut pentru brasoveni sau membrii PSD din Judetul Brasov. Daca a auzit cineva sa ne spuna si noua sau, de ce nu, poate sa o faca chiar dna Manzatu.

Vifor Rotar & Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.