Municipalitatea va instala pubele ingropate in cartierele Brasovului

Municipalitatea va instala pubele ingropate in cartierele Brasovului

0 815

Primele 14 platforme de gunoi ingropate din municipiu au deja certificate de urbanism. Primaria pregateste in aceste zile documentatia de licitatie in vederea semnarii contractelor, in asa fel incat, pana la sfarsitul anului, sa fie puse in functiune primele sisteme. Platformele ingropate vor fi ridicate la suprafata printr-un sistem hidraulic actionat de camioanele operatorilor de deseuri

Primele 14 platforme de gunoi ingropate din municipiu au deja certificate de urbanism.
Primaria pregateste in aceste zile documentatia de licitatie in vederea semnarii contractelor, in asa fel incat, pana la sfarsitul anului, sa fie puse in functiune primele sisteme. Platformele ingropate vor fi ridicate la suprafata printr-un sistem hidraulic actionat de camioanele operatorilor de deseuri si vor putea stoca maximum patru containere obisnuite, de 1.100 de litri.
Platformele subterane vor fi alcatuite dintr-o placa suport superioara, confectionata din placi si tevi de otel zincat si acoperita in partea superioara cu beton sau gresie. Rolul acestora este de a sustine si fixa cosurile de insertie prin care se introduc deseurile in containerele subterane. Pubele ingropate  ma
Platforma subterana va avea si o placa inferioara de sustinere a celor patru containere de 1.100 de litri. Prin intermediul unei usi, placa inferioara permite accesul unei persoane in partea inferioara, pentru lucrari de curatenie si intretinere.
Intregul ansamblu al unei platforme ingropate de deseuri, cu patru containere, va avea o greutate de 10 tone. Inaltimea deasupra solului va fi de aproximativ 1 m, iar platforma ridicata (pentru golire) va avea 2.370 mm.
Pentru un astfel de sistem ar putea fi folosite pubelele deja existente in cartiere iar un astfel de ansamblu este estimat la aproximativ 66.000 de lei.
Documentatiile au fost aprobate pentru platformele de pe strazile Nicolae Labis, Visinului nr. 2, Soarelui, Dupa Ziduri, Zizinului nr. 80, Arinului nr. 2, Carpenului nr. 4, Alexandru Sahia nr. 18 si Pietii nr. 6.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.