Nita se va apara de DNA pana-n panzele albe

Nita se va apara de DNA pana-n panzele albe

0 481

„Ma voi apara pana in panzele albe, fie la instantele nationale, fie la cele internationale", a declarat ieri fostul presedinte al PSD Brasov, Constantin Nita, audiat din nou la DNA Bucuresti, in dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta.

„Ma voi apara pana in panzele albe, fie la instantele nationale, fie la cele internationale”, a declarat ieri fostul presedinte al PSD Brasov, Constantin Nita, audiat din nou la DNA Bucuresti, in dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta.
Procurorii il acuza pe Nita ca, in cursul anului 2013, pe atunci deputat in Parlamentul Romaniei si ministru al Energiei, i-a solicitat unui om de afaceri (denuntator in dosar) 3,4 milioane de lei pentru a interveni pe langa primarul unui municipiu sa incheie un contract cu firma omului de afaceri”. nita3
Potrivit procurorilor, in luna iulia 2013, Constantin Nita ar fi primit 30.000 de euro de la omul de afaceri, la un restaurant libane din Bucuresti si ar fi incasat 303.118 lei, in transe lunare, in perioada mai 2013-iunie 2014, in baza unui contract de consultanta fictiv.
Sumele ar fi fost folosite, in mare parte, pentru diverse cheltuieli ale PSD Brasov. La inceputul anului 2016, Constantin Nita era principalul candidat pentru functia de presedinte al Consiliului National al PSD.
Surse din PSD sustin ca acesta a fost inlaturat de Liviu Dragnea, in urma unei discutii avute cu cateva ore inainte de alegerile pentru Consiliul National.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.