Prezenta sub 46% la vot in judetul Brasov

Prezenta sub 46% la vot in judetul Brasov

0 463

Doar 45,59% dintre cetatenii cu drept de vot din judet si-au exercitat acest drept la scrutinul de duminica. Si mai slaba a fost prezenta in municipiul Brasov, unde abia s-a atins procentajul de 37,28%. Din cei peste 250.000 de brasoveni cu drept de vot, doar putin peste 93.000 s-au prezentat la urne

Doar 45,59% dintre cetatenii cu drept de vot din judet si-au exercitat acest drept la scrutinul de duminica. Si mai slaba a fost prezenta in municipiul Brasov, unde abia s-a atins procentajul de 37,28%. Din cei peste 250.000 de brasoveni cu drept de vot, doar putin peste 93.000 s-au prezentat la urne. Cea mai masiva prezenta la vot din judet s-a inregistrat in satul Luta, unde au votat 94,55% dintre alegatori.
Judetul Brasov s-a numarat printre codasi in ce priveste prezenta la vot.
Cu 45,59%, Brasovul se situa pe locul 33 din 42 de judete. Mai buna a fost, ca de fiecare data, prezenta in mediul rural. Dupa Lutalegeri 2016a, tot cu prezente de peste 90%, se situeaza alte doua sate, Boholt si Palos. Predeal, Rupea, Rasnov si Sacele sunt localitatile din mediul urban in care prezenta a fost peste media judetului.
In schimb, municipiile Brasov si Fagaras s-au situat sub medie, fapt care a scazut foarte mult prezenta, deoarece mai bine de jumatate din populatia judetului traieste in cele doua orase.
Per total, judetul nostru s-a situat sub media de 48,43%, inregistrata la nivel national.
Brasovenii cred ca printre cauzele absenteismului se numara faptul ca lumea si-a pierdut increderea in politicieni care, odata ajunsi in functii, uita de promisiunile facute in campanie.
In conditiile in care mai putin de jumatate din romanii cu drept de vot au venit la urne sa-si aleaga primarii, acestia au fost pusi in fruntea comunitatilor cu un numar mult mai mic de voturi decat in alegerile precedente.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.