Aeronautica la Colegiul Tehnic Transilvania

Aeronautica la Colegiul Tehnic Transilvania

Colegiul Tehnic Transilvania va avea din toamna prima clasa de formare pentru elevi in domeniul aeronautic. 28 de boboci vor avea posibilitatea de a studia aeronautica, pentru a se califica in meseria de tehnician de aviatie si ulterior de tehnician instalatii de bord. Autoritatile brasovene au semnat cu Airbus Helicopters parteneriatul de infiintare a scolii

Colegiul Tehnic Transilvania va avea din toamna prima clasa de formare pentru elevi in domeniul aeronautic. 28 de boboci vor avea posibilitatea de a studia aeronautica, pentru a se califica in meseria de tehnician de aviatie si ulterior de tehnician instalatii de bord.
Autoritatile brasovene au semnat cu Airbus Helicopters parteneriatul de infiintare a scolii. Compania va investi la Brasov in urmatorii 30 de ani in vederea asamblarii elicopterului H215, operatie pentru care este nevoie de mana de lucru calificat
Potrivit Mirelei Petcu, manager de proiect Airbus Helicopter Project, pragul de maturitate al numarului de salariati se va atinge in 2019, cand vor fi 300-350 de salariati, ceea ce inseamna tehnicieni, operatori calificati si specialisti in aeronautica.colegiul tehnic transilvania
La clasa vor preda profesorii actuali ai Colegiului Tehnic Transilvania si specialisti din cadrul companiei Airbus Helicopters.
Reprezentantii liceului spun ca acest proiect le va creste prestigiul si spera ca liceul sa aibe medii mult mai mari la intrare iar scoala sa fie prima optiune a elevilor. Din vara, la liceu vor incepe lucrarile de amenajare a spatiilor de invatamant.
Autoritatile brasovene spun ca este nevoie de astfel de colaborari pentru fiecare calificare pe care invatamantul preuniversitar brasovean o pregateste.
Primaria va bugeta cheltuielile incepand cu resurse umane si pana la partea administrativa, iar Airbus Helicopters va veni cu partea de logistica si aparatura specifica pregatirii elevilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.