Al doilea mare datornic al tarii la Fisc este un brasovean

Al doilea mare datornic al tarii la Fisc este un brasovean

0 480

Contribuabilul locuieste in orasul Victoria si figureaza cu o datorie de 94,3 milioane de lei pe lista persoanelor fizice care au datorii la bugetul de stat, facuta publica de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Conform evidentelor ANAF, lista cuprinde 187.230 de persoane care ar avea restante la Fisc mai mari de 1.500 de lei. Totalul datoriilor este de 3,4 miliarde de lei, restante rezultate inclusiv din activitati economice independente sau profesii libere

Contribuabilul locuieste in orasul Victoria si figureaza cu o datorie de 94,3 milioane de lei pe lista persoanelor fizice care au datorii la bugetul de stat, facuta publica de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Conform evidentelor ANAF, lista cuprinde 187.230 de persoane care ar avea restante la Fisc mai mari de 1.500 de lei. Totalul datoriilor este de 3,4 miliarde de lei, restante rezultate inclusiv din activitati economice independente sau profesii libere.
Romanul care are cele mai mari datorii la bugetul statului este Robert Negoita, primarul Sectorului 3 din Bucuresti, care are restante de 232 de milioane de lei iar pe locul trei in topul datornicilor este un clujean, cu o datorie de 21,7 milioane de lei. Din totalul restantelor, ANAF poate recupera aproximativ 2,3 miliarde de lei. Asta pentru restul de creante de 1,1 miliarde lei au situatii juridice precum insolvabilitate fara bunuri sau venituri urmaribile, existenta unor hotarari judecatoresti de suspendare a executarii silite care impiedica ANAF sa initieze sau sa continue masurile de executare silita.
Dupa ce mai multe personalitati publice au contestat prezenta lor pe aceasta lista, precum si nivelul datoriilor, ANAF a anuntat ca va reverifica listele. datornici1
Intre timp, Agentia risca 180.000 de procese pentru cele 180.000 de nume care apar pe listele cu datornici. Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal s-a autosesizat, dupa ce a constatat ca pe lista respectiva numele si prenumele, alaturi de alte informatii care pot duce la identificarea unui cetatean, sunt date cu caracter protejat.
Autoritatea s-a autosesizat in aceasta speța pe baza art. 32, din Legea 677/2001, iar ANAF risca acum o amenda contravenționala de pina la 25.000 de lei. Avocatii spun ca persoanele ale caror nume se regasesc pe lista au tot dreptul sa se adreseze justitiei, iar persoane aflate pe Lista rusinii recomanda ANAF ca, in loc sa stea sa intocmeasca liste, sa ii execute pe datornicii de lux.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.