Branzeturi dospite si carne pe jos in Piata Dacia

Branzeturi dospite si carne pe jos in Piata Dacia

0 735

Inspectorii OPC au descoperit numeroase nereguli la controlul din hala de branzeturi a Pietei Dacia. Branza si cascavalul erau tinute la temperaturi duble fata de cea legala iar unele produse erau depozitate in galeti de vopsea lavabila. In magazinele de carne s-au gasit produse expirate de noua zile si carne depozitata pe jos

Inspectorii OPC au descoperit numeroase nereguli la controlul din hala de branzeturi a Pietei Dacia. Branza si cascavalul erau tinute la temperaturi duble fata de cea legala iar unele produse erau depozitate in galeti de vopsea lavabila. In magazinele de carne s-au gasit produse expirate de noua zile si carne depozitata pe jos.
Branzeturile tinute in vitrinele frigorifice aveau o temperatura de 16 grade, desi legea impune ca aceste produse sa stea la maxim 8 Grade Celsius.
Inspectorii OPC au gasit produse vizibil modificate organoleptic depozitate si pastrate in vederea amestecarii cu alte produse dar si alte probleme. Branza era depozitata si transportata in ambalaje de vopsea lavabila, lucru total incorect, si cu anumiti bureti care modifica orice impuritate pentru a-l impiedica pe consumator sa isi dea seama de vechimea produsului.
Hala era plina de clienti care stateau la rand pentru o bucata de branza. Oamenii spun ca produsele sunt de calitate iar multi nu constientizeaza pericolul imbolnavirii.miei piata
In unele magazine de carne lipseau documentele de provenienta, carnea era depozitata direct pe jos, temperaturile erau mult prea mari fata de cele legale. Produsele neconforme au fost retrase de la comercializare iar comerciantii sunt acum pasibili de amenzi de 50.000 de lei si chiar suspendarea activitatii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.