Condamnare pentru Liviu Cocos si 12 alesi locali predeleni

Condamnare pentru Liviu Cocos si 12 alesi locali predeleni

0 527

Primarul orasului Predeal si 12 consilieri locali din perioada 2008-2012 au fost condamnati pentru infractiuni de coruptie. Judecatoria Brasov i-a condamnat pe Liviu Cocos si alesii locali predeleni cu pedepse intre 7 luni si un an de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, acuzati ca au ignorat o hotarare judecatoreasca si au atribuit ilegal 6 locuinte ANL

Primarul orasului Predeal si 12 consilieri locali din perioada 2008-2012 au fost condamnati pentru infractiuni de coruptie. Judecatoria Brasov i-a condamnat pe Liviu Cocos si alesii locali predeleni cu pedepse intre 7 luni si un an de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, acuzati ca au ignorat o hotarare judecatoreasca si au atribuit ilegal 6 locuinte ANL.
Conform sentintei pronuntata miercuri, pedeapsa lui Liviu Cocos este conditionata de o perioada de incercare de trei ani; ca pedeapsa accesorie, lui Liviu Cocos i se interzice ,,exercitarea dreptului de a fi ales in autoritatile publice sau in functiile elective publice precum si exercitarea dreptului de a ocupa o functie implicind exercitiul autoritatii de stat”.
Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel, prin urmare inculpatii beneficiaza de nevinovatie si au dreptul sa candideze si sa fie alesi pana la pronuntarea unei decizii definitive.
Primarul Liviu Cocos si-a depus candidatura pentru un nou mandat la Primaria Predeal, din partea PNL iar candidatura lui nu mai poate fi contestata.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.