Brasovenii vor renovarea Garii!

Brasovenii vor renovarea Garii!

0 527

Initiatoarea petitiei online pentru modernizarea garii cauta solutii pentru ca principala poarta de intrare in municipiul Brasov sa arate ca intr-un oras european. Si municipalitatea brasoveana a solicitat in nenumarate randuri Ministerului Transporturilor sa reabiliteze gara sau sa o predea in administrarea Primariei

Initiatoarea petitiei online pentru modernizarea garii cauta solutii pentru ca principala poarta de intrare in municipiul Brasov sa arate ca intr-un oras european. Si municipalitatea brasoveana a solicitat in nenumarate randuri Ministerului Transporturilor sa reabiliteze gara sau sa o predea in administrarea Primariei, dar s-au lovit de fiecare data de un refuz.
De la sfarsitul anului trecut, cand lansa petitia on line pentru modernizarea garii, si pana prezent Mihaela Maris a strans 2000 de semnaturi. Intre timp a mai trimis o scrisoare deschisa Ministerului Transporturilor si a format o echipa de lucru care a stabilit un plan de interventie pentru persoanele faragara bv adapost care isi fac veacul aici. Tanara spera ca si alti brasoveni sa se alature demersului ei: de aceea cauta arhitecti, ingineri constructori sau specialisti in energii regenerabile alaturi de care sa realizeze un proiect al Garii.
„Ceea ce asteptam si cred ca toate comunitatea asteapta este un raspuns ferm si un raspuns de data aceasta pozitiv in doua directii, fie ca Ministerul Transporturilor sa isi asume si sa reabiliteze gara fie sa o ofere primariei”, spune Mihaela Maris.
De conditiile din gara Brasov s-au plans in nenumarata randuri si calatorii.
Reprezentantii Primariei spun ca ei nu pot investi in renovarea garii desi au cerut de mai multe ori sa preia cladirea in administrare:
In Gara Brasov nu s-au mai facut investitii de aproape 20 de ani.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.