DSV le-a facut agentilor economici un instructaj prepascal

DSV le-a facut agentilor economici un instructaj prepascal

0 459

Agentii economici au avut parte ieri de un instructaj cu privire la normele de comercializare a produselor alimentare ce urmeaza sa fie vandute in perioada Pastelui

Agentii economici au avut parte ieri de un instructaj cu privire la normele de comercializare a produselor alimentare ce urmeaza sa fie vandute in perioada Pastelui. Reprezentantii DSV au atentionat carmangeriile ca trebuie sa demonstreze provenienta carnii din locuri autorizate, iar toleranta va fi 0 pentru carnurile neconforme. La randul lor, comerciantii de carne si branzeturi trebuie posede buletinele de analize cat mai recente. Responsabilii de piete au fost atentionati sa nu permita nimanui sa vanda oua din curtea proprie. Acest tip de comert este permis doar daca respectiva gospodarie este inregistrata sanitar veterinar. In acest moment, doar doua astfel de unitati exista in judetul Brasov.
De maine, agentii economici vor fi vizitati de catre reprezentantii de la Protectia Consumatorului impreuna cu cei de la Directia de Sanatate Publica, Jandarmerie si reprezentanti de la Politia Judeteana. In perioamiei in piata1da controalelor, inspectorii institutilor abilitate vor verifica conditiile de igiena, de etichetare, trasabilitate si de pastrare a marfurilor alimentare. Totul in scopul prevenirii aparitiei toxiinfectiilor alimentare in perioada sarbatorilor. De asemenea, inspectorii DSV vor efectua controale si in zona de industrie, de la materie prima pana la produsul finit. Nici transportul produselor alimentare de la locul de origine si pana la locul de desfacere nu va scapa de verificare.
Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare le recomanda brasovenilor sa nu se lase tentati de preturile scazute ale comerciantilor ambulanti, si sa se aprovizioneze din zonele organizate de tip piete agroalimentare, locuri in care controalele au fost efectuate si nu au existat probleme.
Vanzatorii care nu respecta regulile de comercializare risca amenzi contraventionale si chiar suspendarea temporara sau chiar definitiva a activitatii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.