La capitolul marcaje, drumurile judetene sunt zero!

La capitolul marcaje, drumurile judetene sunt zero!

0 510

Este motivul pentru care Consiliul Judetean Brasov vrea sa aloce de doua ori mai multi bani pentru marcaje si indicatoare. Suma a crescut, astfel, de la un milion 200 de lei la trei milioane de lei. Daca se adauga suplimentarea recenta de un milion 700 de lei, in total vor fi cheltuiti 4,7 milioane de lei

Este motivul pentru care Consiliul Judetean Brasov vrea sa aloce de doua ori mai multi bani pentru marcaje si indicatoare. Suma a crescut, astfel, de la un milion 200 de lei la trei milioane de lei. Daca se adauga suplimentarea recenta de un milion 700 de lei, in total vor fi cheltuiti 4,7 milioane de lei pentru marcaje, parapete, indicatoare, intretinere santuri si rigole sau pentru montarea unor borne kilometrice.
La inceputul anului, de la bugetul judetului s-au alocat trei milioane de lei pentru a realiza lucrarile care cresc siguranta pe drumurile judetene si 3 milioane 600 de lei pentru reparatiile urgente necesare dupa aceasta iarna. Suma a fost curand suplimentata din economiile de trei milioane de lei facute la deszapezire. Astfel, s-a mai atribuit un milion 700 de lei pentru segmentul de siguranta rutiera. Saptamana aceasta anunturile vor fi publicate pe sistemul electronic de achizitii publice, la sfarsitul lunii aprilie vor avea loc licitatiile iar din mai vor putea fi semnate contractele cu firmele castigatoare, daca nu vor aparea contestatii.
Si anul trecut s-au alocat bani pentru acest segment, chiar daca cu doua milioane mai putin, insa achizitiile publice au fost ingreunate de contestatii. Contractele au ajuns sa se semnmarcaje drumuri1eze in septembrie-octombrie iar in decembrie santierele s-au inchis. Abia de zece zile lucrarile au fost reluate. Anul acesta, in zona Rupea si Fagaras sunt planificate lucrari de „aducere la profil a acostamentelor”, lucrari de intretinere a santurilor, cosire a vegetatiei si trasare a marcajelor rutiere longitudinale si transversale. Vor fi montate sute de indicatoare, semne de circulatie si stalpi, parapete si borne kilometrice. Pe arterele judetene din zona Brasov, vor fi realizate lucrari la acostamente pe o lungime totala de 185.000 de metri, de intretinere a 125.000 de metri de santuri si rigole si va fi cosita vegetatia de pe marginea drumului pe o lungime de 100.000 metri. Vor fi efectuate deasemenea marcaje rutiere pe o suprafata de peste 17.000 de metri patrati. Angajatii de la drumuri vor monta 390 de indicatoare rutiere, 135 de borne kilometrice si 300 de metri de parapete. Din cei 500 de kilometri de drumuri judetene, 200 vor fi declasati in drumuri comunale pentru ca banii sa fie accesati mai usor iar costurile sa fie mai mici la finantare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.