Drogul prezinta risc mediu la Brasov

Drogul prezinta risc mediu la Brasov

0 544

La Brasov, comportamentul legat de consum de droguri prezinta un risc mediu. Chiar si asa, 64 de persoane - dintre acestea 42 sunt cercetate pentru consum si trafic de droguri - au solicitat in acest an ajutorul Centrului de prevenire regional. La Spitalul de Pediatrie au fost au fost internati 12 adolescenti in stare de ebrietate si 9 sub influenta drogurilor

La Brasov, comportamentul legat de consum de droguri prezinta un risc mediu. Chiar si asa, 64 de persoane – dintre acestea 42 sunt cercetate pentru consum si trafic de droguri – au solicitat in acest an ajutorul Centrului de prevenire regional. La Spitalul de Pediatrie au fost au fost internati 12 adolescenti in stare de ebrietate si 9 sub influenta drogurilor.

„Traieste-ti viata fara droguri” este tema acestui an a Zilei Internationale impotriva Consumului Ilicit si Traficului de Droguri. Cu acest prilej, la Brasov specialisti antidrog, reprezentanti ai Politiei si institutiilor scolare s-au intalnit pentru a discuta rapoartele institutiilor.

Statistica s-a referite la primele sase luni ale anului cu privire la problematica consumului de substante periculoase in randul elevilor. La Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului de Copii, au fost internati in stare de ebrietate 12 adolescenti in timp ce 9 elevi au primit ingrijri dupa ce au fost adusi la spital sub influenta substantelor pshioactive. Numarul dependentilor de droguri din judet care au apelat la serviciile Centrului de prevenire din Brasov este acelasi ca anul trecut.

In judetul Brasov exista un risc mediu in ceea ce priveste consumul si traficul de droguri. In nicio unitate scolara din judet nu au fost droguri1depistati elevi consumatori si traficanti de droguri.

In schimb, au fost identificati liceeni care desfasurau aceste activitati ilegale in afara unitatilor de invatamant dar specialistii vorbesc doar de cazuri izolate. Chiar si asa, peste 40 de persoane din judet sunt cercetate penal pentru infractiuni de consum si comert ilicit de substante periculoase.

Cele mai multe cazuri de consum si trafic de droguri in tara sunt inregistrate in Galati, Bucuresti si Iasi. Cu ocazia zilei de 26 iunie, marcata in toate tarile membre ONU, Agentia Nationala Antidrog va desfasura prin centrele sale regionale diverse activitati de informare, constientizare si educare a populatiei privind problematica drogurilor in Romania pana pe 4 iulie.

 

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.