Inca nu se stie ce i-a imbolnavit pe elevii brasoveni

Inca nu se stie ce i-a imbolnavit pe elevii brasoveni

0 444

Ce i-a trimis la spital pe elevii care au prezentat saptamana trecuta simptome de toxiinfectie alimentara? Raspunsul este greu de dat, spun autoritatile, pentru ca rezultatele vor evidentia cel mai probabil ca nici laptele, cornul, iaurtul dar nici paiele cu care au baut laptele copii nu ar fi fost de vina

Ce i-a trimis la spital pe elevii care au prezentat saptamana trecuta simptome de toxiinfectie alimentara? Raspunsul este greu de dat, spun autoritatile, pentru ca rezultatele vor evidentia cel mai probabil ca nici laptele, cornul, iaurtul dar nici paiele cu care au baut laptele copii nu ar fi fost de vina. Rezultatele vor fi stabilite in urma coroborarii tuturor analizelor cu ancheta epidemiologica si cu datele furnizate de spitalele unde au fost dusi copiii.
Analizele partiale la lapte, corn, iaurt si chiar si la paiele cu care elevii au servit laptele nu arata ca acestea i-ar fi imbolnavit pe copii. Testele ultrarapide au confirmat deja ca, in proportie de 95-98 %, laptele nu continea enterobacterii.
Nici la citirile intermediare pe metoda clasica nu pare ca ar fi vreo problema insa rezulatele finale vor fi gata miercuri la pranz. Nici apa de la scoala, spun inspectorii sanitar veterinari, nu poate fi cauza, pentru ca numarul copiilor ar fi fost mult mai mare sau ar fi aparut alte cazuri si din cartier. In aceste conditii, se pune tot mai acut intrebarea: si atunci, cei i-a imbolnavit?corn si lapte
Daca rezultatele finale vor evidentia ca laptele si cornul scolar nu pun in pericol sanatatea elevilor, programul guvernamental va fi reluat in scolile brasovene, anunta Adrian Gabor, vicepresedinte Consiliul Judetean.
Contractul cadru pentru distributia laptelui in scolile din judetul Brasov a fost castigat de o firma din judetul Prahova. Aceasta a subcontractat proiectul unei firme din Brasov care produce lapte.
Dupa imbolnavirile de la Galati, firma a livrat lapte de la o societate din Suceava. Acum ca analizele au aratatat ca nici in cazul elevilor de la Galati nici la cei de la Brasov nu laptele a fost de vina se va relua furnizarea de la firma brasoveana. Cornul va fi livrat in continuarea de firma din Prahova care a castigat contractul.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.