Basm si roman psihologic la simularea BAC-ului

Basm si roman psihologic la simularea BAC-ului

0 648

Dupa trei ore elevii au parasit salile de examen, multumiti ca subiectele nu au fost deloc dificile. La Brasov au sustinut simularea probei de limba si literatura romana peste 6000 de elevi. Elevii au primit subiecte diferite in functie de profil, vocational, uman sau real

Dupa trei ore elevii au parasit salile de examen, multumiti ca subiectele nu au fost deloc dificile. La Brasov au sustinut simularea probei de limba si literatura romana peste 6000 de elevi. Elevii au primit subiecte diferite in functie de profil, vocational, uman sau real.
La primul subiect elevii au avut de rezolvat mai multe cerinte de vocabular sau gramaticale pe baza unui text la prima vedere. La clasa a XII-a, profilul matematica – informatica, elevii au primit un subiect de caracterizarea personajelor, la alegere „Ion” sau „Enigma Otiliei”.
Nici celor de clasa a XI-a nu li s-a parut dificil exemanul prin care au trecut luni dimineata. Desi s-au pregatit pentru examen tinerii stau inca linistiti cu gandul ca mai au mai bine de un an sa se pregateasca pentru bacalaureat.evaluare1
Potrivit Mariei Szabo, inspector general adjunct, ISJ, examenul a fost organizat conform metodologiei si a procedurii elaborate de Ministerul Educatiei, prezenta a fost destul de buna iar subiectele accesibile tuturor candidatilor care au participat la simulare.
Urmatoarea proba la limba si literatura materna este programata marti, 8 martie, iar proba obligatorie a profilului va fi sustinuta miercuri. Simularea probelor scrise se va incheia joi cu proba la alegere a profilului si specializarii, pe care o vor sustine doar elevii claselor a XII-a.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.