Dragobetele a fost sarbatorit si in acest an la Castelul Bran

Dragobetele a fost sarbatorit si in acest an la Castelul Bran

0 457

In fiecare an, in ziua pe care romanii o dedica dragostei, la Castelul Bran se organizeaza evenimentul „Ne e drag de Dragobete”. Astfel ca toti cei care se iubesc au putut sa trimita fotografiii pe pagina de Faceook a castelului, iar cei care au postat poza care a adunat cele mai multe like-uri au fost rasplatiti cu premii

Sarbatoarea nationala a dragostei fost un prilej bun pentru indragostiti de a-si manifesta iubirea. Ieri, toate cuplurile care au trecut pargul castelului au primit de la muzeografi, nu doar indicii despre semnificatiile istorice ale operelor de arta din muzeu ci si cate o turta dulce si scurte istorioare despre semnificatia sarbatorii de Dragobete de-a lungul vremii.
In fiecare an, in ziua pe care romanii o dedica dragostei, la Castelul Bran se organizeaza evenimentul „Ne e drag de Dragobete”. Astfel ca toti cei care se iubesc au putut sa trimita fotografiii pe pagina de Faceook a castelului, iar cei care au postat poza care a adunat cele mai multe like-uri au fost rasplatiti cu premii – un dragobete1weekend la Bran, o ie traditionala pentru el si ea, o turta dulce, o traista si un rucsacel cu motive traditionale specifice. Traditia spune ca in aceasta zi natura revine la viata, sub supravegherea feciorului chipes si puternic, Dragobete, numit si navalnicul sau logodnicul pasarilor. Traditia este bine pastrata si la castelul Bran, acolo unde chiar Regina Maria era una dintre cele care sarbatorea ziua iubirii.
Cei care se iubesc pot sarbatori Dragostea si in alte zile. Daca vreti sa va surprindeti iubitele de intai sau 8 martie, puteti sa mergeti la castel si sa luati o cina romantica.
Desi cei mai multi tineri sarbatoresc Valentines Day, in ultima perioada tot mai multa lume a inceput sa puna pret pe traditia romaneasca. Chiar daca Dragobetele tinde sa ajunga din urma sarbatoarea americana, cei care iubesc ar fi bine sa o faca in fiecare zi, nu doar atunci cand traditia ne spune ca trebuie sa iubim.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.