Proiect in oglinda in CL si CJ pentru Aeroportul Brasov

Proiect in oglinda in CL si CJ pentru Aeroportul Brasov

0 482

Administratiile locala si judeteana au aprobat documentele parteneriatului dintre municipiul si Consiliul Judetean pentru constructia aeroportului de la Ghimbav. Suma pe care o vor investi va fi stabilita insa de un audit extern comandat de cele doua parti

Administratiile locala si judeteana au aprobat documentele parteneriatului dintre municipiul si Consiliul Judetean pentru constructia aeroportului de la Ghimbav. Suma pe care o vor investi va fi stabilita insa de un audit extern comandat de cele doua parti. Dupa aprobarea asocierii, Consiliul Local si Consiliul Judetean vor dispune cu privire la urmatoarele etape ale constructiei: detalii tehnice, finantare si infiintarea unei societati care sa gestioneze investitia.
Dupa ce CJ a facut foarte multi pasi si investitii, primarul George Scripcaru considera firesc ca si CL sa contribuie la acest proiect.
Miercuri, si consilierii judeteni au aprobat proiectul de asociere. Forul Judetean a demarat un studiu de cl brasov1reactualizare pentru revizuirea studiului de fezabilitate cu dimensionarea intregului proiect.
Pe langa expertiza se lucreaza si la actualizarea studiului de obstaculare, astfel incat comisiile de negociere stabilite sa poata sa constituie societatea comerciala municipalitatea brasoveana, in mod sigur Ghimbavul si Consiliul Judetean.
Avand un grad de indatorare mic, de 5%, Primaria Brasov poate asigura finantarea pentru continuarea lucrarilor la aeroport.
Astfel poate lua bani cu un imprumut avantajos si cu o dobanda mult mai mica decat cea pe care ar putea sa o obtina consiliul judetean.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.