„Timp de 13 ani, Claudiu Goga nu a reusit sa fie un...

„Timp de 13 ani, Claudiu Goga nu a reusit sa fie un bun manager!”

0 624

Este reprosul pe care il fac cinci actori fostului director demisionar al Teatrului Sica Alexandrescu. Cei cinci au trimis o petitie Consiliului Local, in care il acuza pe Goga de lipsa de comunicare cu angajatii si de faptul ca i-a impartit in doua tabere. Actorii petitionari de la „Sica Alexandrescu” pun la indoiala conducerea interimara a institutiei, asigurata de fosta contabila, Mariana Hudisteanu

Este reprosul pe care il fac cinci actori fostului director demisionar al Teatrului Sica Alexandrescu. Cei cinci au trimis o petitie Consiliului Local, in care il acuza pe Goga de lipsa de comunicare cu angajatii si de faptul ca i-a impartit in doua tabere.
Actorii petitionari de la „Sica Alexandrescu” pun la indoiala conducerea interimara a institutiei, asigurata de fosta contabila, Mariana Hudisteanu. Initiatorii petitiei spun ca fostul director demisionar, Claudiu Goga, conduce institutia din umbra, in continuare.
Directorul Hudisteanu spune insa ca acuzele sunt nefondate si ca, in afara de cei cinci actori care au semnat petitia, ceilalti angajati ai institutiei ar fi de cealalta parte.
Actorii Viorica Geanta Chelbea, Carmen Moruz, Ligia Stan, Gabi Costea si George Custura spun insa ca majoritatea celor 70 de angajati ai institutiei isi doreste schimbare totala a vechii conduceri, dar se teme sa isi exprime opinia.teatru sica1
Lui Claudiu Goga i se reproseaza ca a scos teatrul pe care l-a condus din circuitul evenimentelor importante si ca isi dadea singur premii la Festivalul de Dramaturgie Contemporana. Cei cinci actori vorbesc si despre conventiile incheiate de Goga cu alti directori de teatre din tara, care au danut institutiei brasovene. Potrivit actorului Gabriel Costea, este vorba despre un interes personal al domnului Goga care, in sistem de morisca, ofera beneficii pe care el asteapta sa le primeasca inapoi.
Semnatarii petitiei mai spun ca nu au fost informati de ani buni despre stagiuni si repertorii si ca Goga organiza totul dupa bunul plac, fara sa se sfatuiasca cu angajatii. Si actorul Marius Cisar ii sustine pe cei cinci actori si crede ca organizarea unui concurs pentru desemnarea unui nou manager este cea mai buna solutie de a rezolva conflictele existente.
Pentru ocuparea postului de director in cadrul institutiei de cultura s-a organizat deja un concurs, insa unii participanti au solicitat modificarea caietului de concurs, astfel ca nu a fost desemnat niciun manager. Demersurile pentru sustinerea unui nou examen vor fi reluate in urmatoarea perioada.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.