Mica Unire a fost aniversata in avans la Sacele!

Mica Unire a fost aniversata in avans la Sacele!

0 647

Cei 157 de la unirea principatelor romane au fost marcati mai repede cu doua zile de catre saceleni. Zeci de localnici au luat parte la ceremonialul religios si militar pregtit de catre organizatori

Cei 157 de la unirea principatelor romane au fost marcati mai repede cu doua zile de catre saceleni. Zeci de localnici au luat parte la ceremonialul religios si militar pregtit de catre organizatori.
24 ianuarie este una dintre cele mai importante date din istoria Romaniei. Este ziua in care domnitorul Alexandru Ioan Cuza este ales si in Tara Romaneasca, dupa ce la 5 ianuarie 1859 fusese ales domnitor al Moldovei. Unirea celor doua principate era un vis nutrit de secole de inaintasii nostri.
Sacelenii si-au amintit toate aceste momente la evenimentul organizat in avans. La festivitate au participat oficialitati locale, efective ale Academiei Fortelor Aeriene „Henri Coanda”, cadre didactice si elevi ai liceului Teoretic „George Moroianu”.hora unirii
Sacelenii au adus la Monumentul Reintregirii Neamului din centrul orasului steaguri cu tricolorul Romaniei. Daca cei mai in varsta si-au reamintit comemorarea unui secol de la evenimente, pentru cei mai mici a fost o lectie de istorie.
Brasovenii sunt si ei invitati de Ziua Unirii, duminica, 24 ianuarie in Piata Unirii. Prefectura, impreuna cu Garnizoana Brasov organizeaza incepand cu orele 12.00 o manifestare speciala dedicata. Ceremonia va cuprinde oficierea serviciului religios, alocutiuni referitoare la insemnatatea zilei momente artistice si, bineinteles, Hora Unirii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.