Seminar de atragere de fonduri nerambursabile pentru Cultura

Seminar de atragere de fonduri nerambursabile pentru Cultura

0 514

Reprezentantii ong-urilor brasovene si ai institutilor de cultura din oras au invatat sa sa atraga fonduri nerambursabile pentru realizarea proiectelor culturale. Consortiul Cultural Corona a organizat un seminar de redactare corecta a unei solicitari de finantare in acest domeniu. Cultura poate accesa bani atat din bugetul local al primariei cat si de la Consiliul Judetean.

Reprezentantii ong-urilor brasovene si ai institutilor de cultura din oras au invatat sa sa atraga fonduri nerambursabile pentru realizarea proiectelor culturale. Consortiul Cultural Corona a organizat un seminar de redactare corecta a unei solicitari de finantare in acest domeniu.
Cultura poate accesa bani atat din bugetul local al primariei cat si de la Consiliul Judetean. Totodata festivalurile sau evenimentele culturale pot primi bani si din fonduri europene sau de la Administratia Fondului Cultural National.
Valer Rus, director Muzeul „Casa Muresenilor”, invitat ca specialist in redactarea de proiecte culturale, reproseaza celor din zona institutiilor sau a organizatiilor culturale faptul ca omit sau, pur si simplu, nu spun care sunt sursele de informare. consortiu corona
Brasovul are, incepand de anul trecut, un studiu de consum cultural la nivelul orasului, la nivelul zonei metropolitane, o strategie de dezvoltare culturala pana in anul 2030, din care se pot inspira toti cei care vor sa-si finanteze initiativele culturale.
Unul din principalii parteneri ai acestor proiecte culturale este Universitatea „Transilvania”. Si in acest an universitarii vor sa participe la evenimente culturale care se vor desfasura la Brasov.
Conf. dr. Adrian Lacatus, decanul Facultatii de Litere a Universitatii Transilvania, isi doreste prin Consortiul Cultura Corona si cu sprijinul universitatii sa creasca gradul de participare si implicit calitatea si diversitatea proiectelor care se organizeaza in cultura la Brasov.
In 2016, Primaria Brasov pune la bataie pentru proiectele culturale 500.000 de lei, in conditiile in care un proiect valoreaza in medie 40.000 de lei. Consiliul Judetean inca nu a stabilit suma pe care o aloca pentru cultura in acest an.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.